mace

Humanost: Udomila tri slepe mace

Ova tužna priča počela je 2014. godine kada su ove tri mace ostale bez doma. Njihov bivši vlasnik ostavio ih je u napuštenoj kući nakon što su se razbolele. Od mačjeg gripa koji nije bio lečen, sve tri prelepe mace izgubile su vid.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Ubrzo su ih našli volonteri i odveli ih u prihvatilište za životinje. Jedini mačak iz legla brzo je pronašao novi dom, no tamo se nije zadržao dugo. Bio je pretužan što je odvojen od svojih sestrica i cvileo  je svakoga dana. Njegov ga je novi vlasnik vratio u azil i mačići su ponovno bili na okupu.

Volonterima je bilo jasno da se oni moraju udomiti zajedno, no nisu se nadali pozitivnom ishodu. Na njihovo iznenađenje, javila im se žena koja je čula za ovu priču i odlučila je pružiti ljubav i dom svim mačićima.

Nekoliko meseci ranije udomila je svoju prvu macu i mislila je kako će rad i briga o ova tri mačića biti puno teža. No, ispostavilo se da su mace vrlo prilagodljive i dok je god svaka stvar na svom mestu, one se snalaze kao svaka druga maca. Ova je priča dobila srećan kraj, a njihova nova vlasnica poručuje svima da se ne plaše udomljavanja slepih maca, jer one vide srcem i uvek uzvraćaju duplo!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *