Kristofer Voken

Kristofer Voken: U sledećem životu želim da budem mačka

Zvanična statistika pokazuje da stanovnici Sjedinjenih Američkih Država u svojim domovima imaju više mačaka nego pasa. Među njima su i neke od najvećih holivudskih zvezda današnjice

 

 

Poznati glumac Kristofer Voken, najpoznatiji negativac s filmskog platna, jedan je od najvećih ljubitelja mačaka u Holivudu. U jednom intevjuu otkrio je da bi mnogo voleo da ima rep i da u  sledećem životu želi da bude mačka.

  • Mačke nam toliko toga mogu reći svojim repom, veoma je ekspresivan. Po mačjem repu možemo videti da li su iritirane, uplašene. Voleo bih da imam rep, pa da na filmu osećanje straha mogu da dočaram upravo njime. Da razbarušeni rep visoko podignem i svima stavim do znanja da sam uplašen. Kad bi glumci imali repove, to bi sve promenilo. Filmovi bi bili znatno bolji – rekao je pre nekoliko godina Voken.

Prošlog leta u bioskopima se pojavio i simpatičan film pod nazivom „Devet života“ (Nine lives) u kome Voken igra vlasnika mističnog pet-šopa koji Kevina Spejsija (koji u filmu tumači multimilionera) pretvara u mačku kako bi se ponovo zbližio sa svojom porodicom.

Kako je u intervjuu povodom izlaska ovog filma rekao, mačke je zavoleo još dok mu je bilo 16 godina, zahvaljujući lavici Šibi koju je trenirao u cirkusu godinu dana. To mu je bio jedan od prvih poslova. Danas je, kako kaže, izričiti protivnik držanja divljih životinja u zarobljeništvu i njihovog treniranja u svrhu zabave, ali tada mu je, kao mladiću, ovaj posao bio izazovan i zanimljiv.

Možda niste znali, ali Voken je jedan od najglasnijih zagovornika udomljavanja napuštenih životinja u Holivudu. Pre nekoliko godina i sam je udomio mačku koja mu je došla na prag, a nekoliko dana kasnije omacila se u njegovoj kući i tu ostala.

  • Gajim veoma divlju mačku, ali je prijateljski nastrojena prema meni i supruzi. Većinu vremena provodi napolju, ali se ušunja u kuću kad joj je hladno – rekao je Voken magazinu Parade.

Ime joj je jednostavno – Cat (Mačka). Glumac i njegova supruga Džordžina, s kojom je u braku već 40 godina, nemaju decu, ali celog života na svoje mačke gledali su kao na decu.

  • Znam mnoge ljude koji svoje mezimce tako doživljavaju, pa ni mi nismo drugačiji. Moje mačke su veoma srećne jer imaju sve što im je potrebno, pa možda i malo više od toga. Ako postoji reinkarnacija, voleo bih da u sledećem životu budem jedna od mojih mačaka. Da živim u ovom prelepom domu s još lepšim okolišem (Konektikat u koji se preselio iz njujorške vreve) i da me neko tako pazi i mazi kao što to moja žena i ja činimo. Mislim da ne postoji ništa bolje od toga! – rekao je Voken prošlog leta za Parade.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *