Oven

Pronađen u pokvarenom frižideru, a sada je najsrećniji pas

Maleni Oven je pre nekoliko meseci, zajedno sa svojom braćom i sestrama, pronađen u teksaškoj pustinji u starom, pokvarenom ručnom frižideru. Da na njih nisu naišli dobri i humani ljudi, zasigurno bi uginuli od žeđi, gladi i vrućine.

 

Izvor: The Dodo

Nakon što su se u jednom azilu oporavili i još malo odrasli do doba kad su bili spremni za udomljavanje, jedan po jedan pronašli su domove i vlasnike koji ih obožavaju. Iste sreće bio je i Oven kog su udomili Klarisa i njen dečko Ivan.

Ne samo da ga obožavaju, paze i maze, već su mu priredili dirljivo fotografisanje u kom su opisali ceo njegov životni put – od teškog i strašnog početka života, sve do šteneta koje je danas najsrećnije na svetu. A čini se i da Oven ponosno pozira, jer je najsrećniji pas na svetu.

Ovim predivnim fotografijama Ivan i Klarisa želeli su i da pošalju poruku svima koji žele psa da svog novog ljubimca potraže u prihvatilištu. Tu se kriju pravi dragulji.

Ova predivna priča imala je srećan kraj, i neka posluži kao primer da nikada ne okrećemo glavu ako na ulici ugledamo pse u nevolji. Svaki od njih zaslužuje šansu za predivan život, i vlasnike koji će ih voleti i nikada neće ostaviti na ulici, prepuštene sudbini.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *