1505

Domaći obroci za vašu mačku

Ukoliko uživate u spremanju hrane za svoju porodicu, s vremena na vreme i svojoj mački možete napraviti zdrav i ukusan domaći obrok

 

 

Izvor: magazin Mačka

Naravno, ukoliko vaš mezimac ima neki zdravstveni problem ili niste sigurni kako će reagovati na vaše domaće đakonije, najpre se posavetujte s veterinarom koje je namirnice bezbedno da mu dajete.

Evo naših predloga:

MLEVENO MESO I PIRINAČ

Sastojci: oko 250 grama mlevenog mesa (pileće, ćureće, goveđe ili jagnjeće), četvrtina šolje pirinča, jedno veće tvrdo kuvano jaje, četiri kašičice maslinovog ulja, jedna šolja pilećeg bujona (supe).

Priprema: Dobro izgnječite jaje viljuškom, a potom u šerpi sjedinite sve sastojke i kuvajte dok ne proključa na srednjoj temperaturi. Kad provri, smanjite temperaturu i kuvajte uz neprekidno lagano mešanje još dvadesetak minuta, dok smesa ne postane kompaktna. Pirinač će nabubriti jer će upiti svu tečnost. Sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se potpuno ohladi. Mešavinu potom stavite u blender ili mikser, i mutite dok se potpuno ne sjedini. Ovako pripremljen obrok možete držati u frižideru, u vakuum posudi tokom tri dana.

UKUSNI SKUŠA-PATE

Sastojci: konzerva fileta skuše, jedna kašika suncokretovog ulja, puna kašika organskog braon pirinča, jedna do dve kašike pileće ili teleće domaće supe.

Priprema: Sve sastojke sipajte u blender i miksujte dok ne dobijete kompaktnu masu. Ovaj obrok odmah možete dati svojoj mački ili ga sačuvati u frižideru najduže tokom tri dana.

PILEĆA VEČERA

Sastojci: oko 150 grama kuvanog pilećeg mesa, oko 50 grama brokolija kuvanog na pari (pasiranog), oko 50 grama šargarepe kuvane na pari (pasirane), šolja pilećeg bujona ili domaće supe.

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i dodajte nekoliko kašika pilećeg bujona (supe). Miksujte dok smesa ne postane kompaktna (kao pate). Pre serviranja sačekajte da se obrok ohladi, dok ne bude izjednačen sa sobnom temperaturom.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *