pas

Francuska: Pronađen kamenovan, pa živ zakopan pas

Svakog jutra, Pedro Dinis vodi svog psa u šetnju. Već godinama prolaze istom šumom, ali jednog dana, naišli su na strašan prizor.

 

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Najpre su začuli jaukanje izmorenog psa koji je umirao. Celo telo mu je bilo pod zemljom, a samo deo glave virio je iz zemlje. Pedro i njegov pas počeli su da kopaju zemlju kako bi zajedničkim snagama izbavili nesrećnog psa.

Ustanovili su kako je pored njega bila zakopana i vreća šljunka za koju je konopcem oko vrata bio vezan, pa zbog toga nije mogao ni da se pomeri, a kamoli da se izbavi iz ove strašne situacije. Pedro je odmah pozvao policiju i veterinare koji su ustanovili da je psić najpre bio kamenovan, a onda živ zakopan.

Srećom, ubrzo su zahvaljujući tetoviranoj oznaci na telu psa uspeli da pronađu vlasnika psa koji je odmah kažnjen za zlostavljanje životinje i preti mu kazna u iznosu od 35.000 evra ili dve godine zatvora. Iako se najpre branio da mu je pas pobegao i da on s ovom užasnom situacijom nema nikakve veze, policajci i stručnjaci su ustanovili da je reč o psu starom deset godina koji boluje od artritisa i nije u stanju da trči.

Pas je bio gladan, dehidriran i u šoku. Pravo je čudo što je uopšte preživeo. Imao je sreću da njegove vapaje čuju Pedro i njegov pas. Oporavio se i danas ima novu vlasnicu i topli dom u kom će ostati do kraja života.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *