veterinar peva pacijentima

Veterinar gitarom smiruje pacijente pre operacije

Da li ste skoro čuli nešto ovako divno? 🙂 Reč je o doktoru Rosu Hendersonu, veterinaru u jednoj poznatoj klinici u Koloradu (SAD). On je dokaz da je medicina često i nešto više od same nauke.

 

Izvor: The Dodo

Kada primeti da se uznemire pre intervencije ovaj veterinar sedne na pod pored svojih pacijenata, uzme gitaru i zasvira najlepše melodije koje isprati pesmom. U roku od svega nekoliko trenutaka, psi i mačke se potpuno opuste i onda je svima mnogo lakše.

Poslednji u nizu plašljivi pacijent dr Hendersona bila je kuja po imenu Rubi. Kada se uznemirila nakon pregleda i pripreme za operaciju, doktor Ros je seo pored nje, ona mu je spustila glavu u krilo i zajedno su uživali u muzici.

  • Rubi je bila prilično uplašena, lajala je i skakala po ordinaciji. Pesma je potpuno razgalila, i to je ješ jedan dokaz koliko uticaja muzika ima na životinje, ne samo na ljude. Koliko je zapravo blagotvorna – rekao je ovaj divni doktor za portal The Dodo.

Kako je objasnio, osoblje ove klinike neretko je i ranije pevalo pacijentima kako bi ih umirili, a sada je i njegova gitara postala deo inventara i neophodan instrument kako bi svima bilo što prijatnije. Međutim, domaćin klinike – mačor Greg, potpuno je imun na muziku. Kako kaže osoblje, verovatno zato što je neprekidno sluša, ali ako njihov primer podstakne i druge, širom sveta, da na ovaj način umire i ugode životinjama – onda je to veliki uspeh.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *