Paskal

Okrutnost: Deca iz zabave psa umočila u lepak (FOTO, VIDEO)

Odakle u mališanima toliko okrutnosti i nedostatka empatije, verovatno nikome nikada neće biti jasno. Pas po imenu Paskal jedva je preživeo stravičnu torturu koju su mu kako prenose strani mediji mališani priredili iz čiste zabave.

 

Video: Youtube

A kakva je zabava u tome da štene staro četiri meseca mučite tako što ćete ga celog potopiti u lepak, a onda vući po blatu i onda ostaviti u kartonskoj kutiji – verovatno nikome nikada neće biti razumljivo. Dlaka nesrećnog psa se zbog lepka i blata toliko ućebala da je prema rečima njegovih spasilaca bila nalik cementu. I ne samo da mu je težina krzna bila nesnosna, već je tako ućebana dlaka i toliko teška, potpuno blokirala protok krvi u neke delove tela.

Pascal

Da nevolja bude veća zbog iživljavanja dece Paskalu su bile polomljene i dve noge, a prelomi su se najverovatnije desili kada su ga deca vukla po blatu. Na sreću, još uvek živog ali smrtno uplašenog i u velikim bolovima, u kartonskoj kutiji pronašli su ga volonteri jedne turske organizacije za zaštitu životinja i odmah odveli veterinaru u Istanbul.

Kada su ga izvadili iz kutije, Paskal je neprekidno cvileo i uspeo da otšeta do mračnog ugla ordinacije i tu se sklupča i legne, sve vreme se tresući od straha. Osoblje veterinarske ambulante odmah ga je ošišalo kako bi ga oslobodili krzna, a onda su odmah započeli terapiju njegove kože koja je bila puna opekotina od hemikalija koje sadrži lepak.

Takođe, zato što je koža upila tolike hemikalije dobio je i težak oblik alergije. Nakon agresivne terapije antibioticima i homeopatskim lekovima, Paskal se oporavio. Malo po malo, ponovo je počeo da veruje ljudima, jer su ga svi veterinari, veterinarsko osoblje kao i zaposleni u prihvatilištu u koje je bio smešten neprekidno obasipali pažnjom i ljubavlju. Tri meseca kasnije, osmehnula mu se sreća. Ne samo da je gotovo potpuno ozdravio, već je pronašao i novi dom. Desilo se to sredinom marta ove godine. Sada je srećan pas koji uživa u šetnjama plažom, a omiljena igra mu je hvatanje štapa.

Evo kako izgleda danas:

Paskal danas

Pogledajte ovaj potresan i driljiv film o dugačkom putu koji je prešao:

 

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *