Sonoma

Neshvatljivo: Vlasnici napustili psa starog 20 godina

Nema čoveka koji ne želi da njegov pas živi što duže, i zato za ovakav čin Amerikanaca koji su svog mezimca napustili u 20. godini – nema opravdanja.

 

Izvor: The Dodo

Sonoma je koker španijel kog su vlasnici nedavno ostavili u jednom prihvatilištu u Kaliforniji. Ovaj predivni pas je gotovo slep i veoma slabo čuje, a vlasnici su zaposlenima u azilu rekli da više o njemu ne mogu da brinu, jer je svakim mesecom sve slabiji. I kući su se vratili bez svog ljubimca.

S obzirom na njegove godine i stres koji je preživeo jer je nesrećni pas bio u šoku (ostavljen u nepoznatom okruženju, s nepoznatim ljudima, u boksu, okružen velikim brojem pasa), zaposleni su strahovali da neće još dugo poživeti. Zato su odmah kontaktirali svoje kolege iz Fondacije za brigu o psima seniorima iz San Dijega i zamolili ih da dođu po Sonomu i obezbede mu bolje uslove za život.

Na sreću, Sonoma je nakon svega nekoliko dana prebačen u San Dijego, gde je dobio svu pomoć, pažnju i ljubav koji su mu bili potrebni. Najpre ga je posetio veterinar koji je utvrdio da je zadivljujuće dobrog opšteg zdravlja, s obzirom na to da je zagazio u treću deceniju, što je veoma retko za pse. Sonoma je gubio vid zbog masivne ciste u levom oku, koja je, da je na vreme odveden kod veterinara, mogla biti sanirana i ne bi još izgubio vid. Takođe, imao je i infekciju ušiju koja je ubrzo sanirana lekovima.

980x (2)

Nakon nekoliko dana u ovoj Fondaciji, ponovo je postao razigran i veseo pas, i na iznenađenje svih – veoma mu se otvorio apetit. Kako su istakli zaposleni u ovoj humanitarnoj fondaciji, nema tog problema koji ljubav i pažnja ne mogu da reše. Ono što je sledeće na dnevnom redu jeste da Sonomi nađu vlasnike koji će brinuti o njemu do poslednjeg dana.

Nadamo se da će ova kuca poživeti još dugo i da će biti okružen ljubavlju, onako kako je i trebalo da bude da njegovi nesavesni vlasnici nisu tako olako digli ruke od njega.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *