psi drugari

Psi ostavljeni u prihvatilištu ne prestaju da se grle

Kuce po imenu Adonis i Apolo nedavno je u jedno prihvatilište za životinje u Teksasu doveo njihov vlasnik i bez ikakvog objašnjenja ih ostavio u azilu, rekavši da jednostavno više ne želi da ih ima za ljubimce. Od trenutka kada su ih zaposleni smestili u boks, ova dva predivna psa nisu prestala da se tresu od straha i tuge, i neprestano su se grlili.

 

Izvor: The Dodo

Ako ništa – bar su imali jedan drugog. Kada su ih pregledali veterinari, shvatili su da ih je vlasnik možda ostavio u azilu zato što su oba psa imala srčanog crva, oboljenje koje je inače izlečivo, ali nesavesni vlasnik jednostavno nije želeo da se o njima brine onako kako bi to trebalo kada ste odgovorni i savesni, i kada volite svoje mezimce.

Adonis i Apolo su dobili odgovarajuću terapiju i ubrzo su se oporavili, a prebačeni su i u azil u Njujorku, jer se veruje da će u ovom gradu lakše pronaći udomitelje. Čini se da se ovi prelepi psi nikada neće navići na boks u azilu, jer su i dalje veoma uplašeni i ne žele da se ni pedalj pomere jedan od drugoga, a zaposleni se nadaju da neće ni morati.

Iako je veliki izazov udomiti dva velika i odrasla psa, sva pažnja i zalaganje volontera za zaštitu i brigu o napuštenim životinjama usmerena je na pronalaženje doma za ova dva predivna psa. Pa samo ih pogledajte – koliko su slatki kad se grle i  teše međusobno. Sigurni smo da će Adonis i Apolo uskoro pronaći novi dom i vlasnike koji će ih voleti, i kojima nikada ni na pamet neće pasti da ih napuste.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *