Bert

Bertram je maskota jedne njujorške galerije (FOTO)

Maleni braon pomeranac po imenu Bertram, ili kraće – Bert, postao je prava atrakcija u Njujorku s obzirom na to da svakog dana dolazi u galeriju sa svojom vlasnicom i uvek, bez vrdanja, “odradi” celu smenu 🙂 I čini se da itekako uživa u umetninama i da ima istančan smisao za lepo 🙂

 

Izvor: The Dodo

Iako je danas okružen ljubavlju, pažnjom i šarenim svetom boja i vrhunskih umetničkih dela, početak njegovog života nije bio tako živopisan. Čak naprotiv – bio je tužan i siv.

Odgajivač ga je nedugo po rođenju dao na usvajanje, jer je kako je objasnio zaposlenima u jednom prihvatilištu u Talsi (Oklahoma) ovaj pas bio preveliki da bi mogao da ga proda. Srećom, na internetu je oglas za njegovo udomljavanje videla Keti Grejson iz Njujorka, vlasnica male umetničke galerije.

Čim je videla njegove fotografije znala je da će biti njen mezimac, i odmah je kupila avionsku kartu i zaputila se u Talsu. Kako je rekla medijima, nešto u njegovim očima govorilo joj je da je on njen novi mezimac i najbolji prijatelj.

  • Dan nakon što sam ga udomila, u galeriji sam imala veliko otvaranje nove postavke i nije bilo druge do da Berta povedem sa sobom. Strahovala sam kako će podneti gužvu i buku, jer sam tog dana ugostila stotinu ljudi u prilično malom galerijskom prostoru, ali Bert me je oduševio! Od prvog trenutka veselo je trčkarao među ljudima, šepurio se jer su svi bili oduševljeni njegovom lepotom i šarmom, a mnogima je pravio i društvo znatiželjno stojeći pred slikama i “promišljajući” o njima – ispričala je Keti za The Dodo.

Bert danas ima četiri godine i svakog jutra sa svojom vlasnicom odlazi na posao i uživa u galeriji. On je postao njena nezvanična maskota, zapravo 🙂 Veoma je tih i uglađen, i čini se da mu okruženje ispunjeno umetninama veoma prija.

980x

Danas, mnogi posetioci galerije zapravo dolaze da vide Bertrama i da ga pomaze, dok su umetnine u drugom planu. Logično, ova galerija je “dog friendly” tako da ljubitelji umetnosti mogu uživati u slikama i skulpturama u pratnji svojih pasa.

Ukoliko želite da uživate u avanturama i fotografijama ovog preslatkog psa, obavezno ga pratite na instagramu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *