Oko stotinu građana učestvovalo u trećoj Šetnji odgovornih vlasnika

U okviru 30. Beogradskog maratona, treću godinu zaredom, održana je Šetnja odgovornih vlasnika pasa, humanitarna akcija koja za cilj ima promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama.

 

Izvor: Link plus Beograd, Foto: Silvija Marić

Oko stotinu građana prošetalo je sa 46 pasa trasom Trke zadovoljstva. Učestvovali su odgovornih vlasnici koji su doveli socijalizovane čipovane i vakcinisane pse, kao i brojni ljubitelji životinja koji su došli da ih podrže.

Pod nazivom “Korak za human odnos prema životinjama u prihvatilištima”, ove godine posebno smo naglasili neophodnost stvaranja humanih uslova za držanje napuštenih kućnih ljubimaca u prihvatilištima. Udruženja širom Srbije čuvaju veliki broj napuštenih pasa i mačaka dok ih ne udome, a neke kod njih i trajno. Među njima ima i životinja kojima je potrebno lečenje i posebna nega, što uvećava troškove udruženja.

Setnja odgovornih vlasnika

Humani građani odazvali su se našem apelu da doniraju hranu za napuštene pse i mačke, na čemu im posebno zahvaljujemo. Naknadno će biti saopštena informacija kojem udruženju je poklonjena hrana koja je juče prikupljena na startnoj poziciji.

Volonteri i partneri Beogradskog maratona u Šetnji odgovornih vlasnika pasa bili su aktivisti organizacija civilnog društva – Kinološka akademija, Ljubimci, Zoovita, MN šetanje, čuvanje i obuka pasa i Link plus.

Veliko bravo za vlasnike i njihove ljubimce!

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *