Vajolet 1

Posle dve godine na lancu, konačno je srećan pas (FOTO)

Kuja Vajolet provela je čak dve duge godine s teškim lancem i katancem oko vrata. Bila je tužna, u bolovima, napuštena. Kad su je dobri ljudi pronašli u Novom Meksiku, oko vrata je imala rane i gotovo nijednu dlaku, jer je lanac bio previše stegnut.

 

Izvor: The Dodo

U ovoj državi nije dozvoljeno držati psa na lancu ukoliko njegovi vlasnici nisu u blizini. Ovaj pas bio je potpuno sam u trošnoj drvenoj kućici, na napuštenom imanju. Kuja Vajolet je imala sreće jer je spazila žena koja je kolima prolazila pokraj imanja.

Kada je ugledala samog i bespomoćnog psa, zaustavila je automobil i odmah kontaktirala policiju. Vajolet je odvedena u lokalno prihvatilište za životinje u kom su je najpre zbrinuli veterinari koji su antibiotskom terapijom uspeli da izleče inficirane rane na vratu, kao i teške opekotine od jakog sunca i ujede buva.

Nakon nekoliko nedelja ljubavi, pažnje i redovne hrane i vode koju je dobijala, ova kuja se oporavila i postala veseo, prelep i razigran pas kakav je oduvek trebala da bude. Dobila je čak i igračku od koje se sada gotovo nikada ne razdvaja – plišanog rakuna kojeg nosi svuda sa sobom i s kojim spava.

  • Još uvek je pomalo nepoverljiva i uplašena. Ako neko naglo podigne ruku ili učini neki drugi iznenadni pokret, Vajolet odmah savija glavu i beži. Nažalost, izgleda je tokom života dobila i dosta batina. Ali, polako uči da ponovo veruje ljudima i da se ne plaši. Ona je divan pas koji obožava igru i maženje, kao i da se sklupča u veliki peškir i ćebence i tako drema. Nadamo se da će za nekoliko nedelja dobiti dom kakav zaslužuje i vlasnike koji će je voleti i maziti – kažu u prihvatilištu za napuštene životinje u Novom Meksiku.

Vajolet 2
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *