Turska

Recikliraj i nahrani ulične pse i mačke (VIDEO)

Građani Turske svakog dana postavljaju nam domaći zadatak kada je reč o brizi o napuštenim životinjama, pre svega o psima i mačkama. Ovog puta predstavljamo vam sjajnu mašinu pod nazivom “Smart Recycling Boxes” (pametne kutije za reciklažu).

 

Ovi aparati najpre su postavljeni u Istanbulu, a narednih meseci s praksom će se nastaviti i u ostalim delovima Turske. Inovativna turska kompanija Pugedon napravila je ovaj sjajan izum koji radi tako što kada u otvor u aparatu ubacimo plastičnu flašu, on izbacuje hranu za ulične pse i mačke i vodu.

Reč je o potpuno besplatnom načinu hranjenja životinja, a da ne govorimo kolike prednosti donosi samim uličnim psima i mačkama (stalno dostupan izvor hrane i sveže vode), kao i za životnu sredinu jer se na ovaj način reciklira plastika.

Turska je poznata po velikom broju uličnih životinja, naročito u urbanim sredinama i velikim gradovima, u Istanbulu pre svega. Prema poslednjim podacima, samo na ulicama ovog grada nalazi se više od 150.000 pasa i mačaka lutalica.

Pogledajte kako radi ovaj humani i ekološki izum. Nadamo se da će slične ideje zaživeti i u ostatku sveta:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *