Megi

Kuja heroj: Ova labradorka je odnegovala 60 pasa!

Da, psi zaista nekad umeju da budu humaniji od svakog čoveka. Prelepa labradorka Megi je na svojim plećima (i bukvalno) odgojila čak 60 pasa o kojima je njenom domu privremeno, do oporavka i udomljenja, brinula njena vlasnica. A ponajviše ona sama.

 

Izvor: The Dodo

Kada je 2005. godine Amerikanka Mišel Kaličio iz Arizone udomila Megi mislila je da će ona biti njena jedina mezimica. Međutim, tokom prethodnih 12 godina ova humana žena u svoj dom primila je još 60 pasa kojima je bila hraniteljka tokom oporavka.

Sve je počelo tako što je nakon Megi u svoj dom primila malenu čivavu koju je pronašla na ulici, gladnu i uplašenu. Srećom, čivava se nakon oporavka vratila kod svojih prvobitnih vlasnika od kojih je odlutala, ali kada je Mišel videla koliko je Megi divno brinula o njoj, rešila je da će pomoći svakom psu kom bude mogla.

Ubrzo se kao volonter priključila organizaciji za spašavanje i brigu o napuštenim životinjama “Srećni repići”. I Megi je bila presrećna što ima društvo. Ova prelepa kuja ima snažan materinski instinkt i svakog psa, pogotovo one malene, odmah prigrli i bude im najveća radost i uteha.

Kada je jednog dana jedan od pasa po imenu Džasper skočio na njena leđa i tu zaspao, ovaj “običaj” počeli su da praktikuju i ostali psi u njihovom domu. Više od 25 malenih pasa ozdravilo je i oporavilo se na Meginim leđima, nisu želeli da leže bilo gde drugo.

Megi2

Zanimljivo je, kako je Megi rekla za portal Dodo, to što nisu svi psi ovo ponašanje naučili od drugih pasa u domu, već su i oni koji nikada nisu videli drugog psa da spava na Meginim leđima to istinktivno činili. Očigledno je da osećaju koliko ih voli, i prija im da se baš uz nju priviju i tako odmaraju.

Prema rečima bihejvioriste za pse Džila Sekmana, objašnjenje je zapravo u predivnoj prirodi pasa rase labrador.

  • Najveći broj pasa ove rase su divni, mirni i veoma druželjubivi. Zato i ne čudi što su najčešći terapeutski psi. Sada vidimo da pomažu i drugim psima, a ne samo ljudima. To su psi koji žude za društvom, a kako su psi koje je Mišel othranila bili traumatizovani, anksiozni i uplašeni zbog teškog života na ulici, u Megi su videli prijatelja i utehu. A ona im sve dozvoljava – objasnio je ovaj naučnik.

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *