ARS

Prijavite se! Obuka za spasioce životinja na Adi Ciganliji

Prva nacionalna služba za spasavanje životinja u Srbiji – Animal Rescue Serbia organizuje treću po redu jedinstvenu obuku za spasioce životinja koja će se održati u periodu od 29. aprila do 2. maja u Beogradu, na Adi Ciganliji.

 

 

Ako volite životinje i želite da naučite kako možete da im pomognete u nevolji, ne oklevajte već se prijavite i pridružite ovom timu humanih i požrtvovanih volontera!

  • Animal Rescue Serbia (ARS) je volonterska, neprofitna organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija – sa visina, iz dubina i sa vode. Delujemo kao javna, svima dostupna služba čija pomoć je besplatna. Spasavamo životinje iz situacija u kojima im je ugrožen život, a pristup mestu na kome se nalaze je otežan, rizičan, komplikovan ili nijemoguć na uobičajen način. To su situacije poput mačaka na drveću, pasa u šahtovima, bunarima, zaleđenim jezerima… u kojima delujemo kao poslednja linija odbrane – kažu u ovoj organizaciji.

Kako kažu, ideja za osnivanje nastala je posle katastrofalnih poplava iz 2014. kada brojnim ugroženim životinjama nije imao ko da pomogne.

  • S obzirom na to da je jedan od naših osnovnih ciljeva da u svakoj opštini postoje bar tri spasioca, organizujemo treću po redu obuku za spasioce životinja, kako bismo našu pomoć učinili dostupnom i u drugim mestima, osim Beograda, Vršca, Novog Sada i Niša, gde trenutno postoje i deluju ARS timovi – ističu u Animal Rescue Serbia.

Spasavanja koja obavljaju su besplatna, a finansiraju se od pomoći samih članova i od donacija koje su trenutno simbolične.

  • Čak i pri trenutnom obimu delovanja koji je, pre svega, finansijski ograničen, skinuli smo veliki teret sa postojećih državnih službi, najpre sa vatrogasaca i policije kojima su se građani obraćali, a koje nisu ovlašćene, obučene niti opremljene da se bave spasavanjem životinja – kažu članovi ARS.

Prijavite se i postanite deo prve nacionalne službe za spasavanje životinja u Srbiji.

Više informacija možete dobiti putem fejsbuk stranice Obuka za spasioce životinja 2017.

Obuka
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *