Pebby

Tehnologija: Igrajte se s ljubimcem i kad niste pored njega (VIDEO)

Nijedan vlasnik ne voli da svog ljubimca ostavi samog kod kuće, ali zato je jedna tehnološka kompanija osmislila uređaj pod nazivom “pebby”, koji vam omogućava da se igrate sa svojim mezimcem dok ste na poslu ili na putu.

 

 

 

Izvor: B92.net/ljubimac

„Pebby“ je lopta koju možete da kontrolišete telefonom, bez obzira na to gde se nalazite.

Napravljena je od plastike koju ljubimac ne može da pregrize i ima bežičnu stanicu za punjenje, ugrađenu kameru, LED svetla koja pomažu da njom upravljate u mraku, i laser (za mačke).

Postoji mogućnost i da snimite svoj glas koji će “pebby” emitovati, a preko kamere moći ćete da posmatrate svog ljubimca kako se igra ili odmara.

Takođe, aplikacija za smartphone omogućava i da pratite aktivnost svog psa tokom dana i da ga uz pomoć ovog gadžeta “trenirate”, odnosno, da ga “namamite” da trči za lopticom i tako mu čuvate zdravlje, a ujedno ga i zabavljate dok je sam kod kuće. Lopticom upravljate pomoću telefona, po istom principu na koji rade i električni automobili ili letelice na daljinsko navođenje.

Uz “pebby” se dobija i pametna ogrlica koja prati aktivnost vaših ljubimaca i podatke šalje na vaš telefon. „Pebby“ paket košta 250 dolara.

Pogledajte koje su njegove performanse:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *