psi atlete

Pravi sportisti: Psi koji će s vama uvek rado ići na trčanje

U nameri da žive zdravije i da konačno počnu da trče izjutra, pre posla, mnoge obeshrabri to što ne vole da se rekreiraju sami. Ali, ako imate psa, nema boljeg partnera za trčanje. Naročito ako pripada aktivnim rasama, pravim atletama u psećem svetu.

 

Evo koji psi će s vama uvek rado ići na trčanje:

 1. Džek rasel terijer – ako živite u stanu ili kući s malim dvorištem, ovaj maleni ali pas sportista biće vam veoma zahvalan ako ga budete vodili sa sobom na trčanje. Potrebno mu je dosta fizičke aktivnosti tokom dana i trčanje je najbolji način da se izmori i uživa.
 2. Šetlandski ovčar – iako se može prilagoditi životu u stanu, geni ovčara i zov za prostranstvima nikada ga ne napuštaju. Ovom psu potrebno je istrčavanje i zato će vam biti najbolji partner za džoging.
 3. Erdel terijer – uživa u fizičkoj aktivnosti i obožavaće da trči s vama.
 4. Bigl – obožavaju da su napolju, kad bi mogli – nikad ne bi ulazili u kuću. Energični su i vole da trče i istražuju, pa će rado s vama trčati svakog dana.
 5. Američki stafordski terijer – bez razmišljanja ga možete povesti u jutarnje šetnje jer će ovaj energični i mišićavi pas trčati s vama u stopu, bilo da lagano džogirate ili da se odlučite za sprint.
 6. Labrador retriver – oni će obožavati da svuda idu sa vama, bilo da je reč o šetnji ili trčanju. Verni saputnik!
 7. Pudla – neka vas njen ekstravagantni izgled ne zavara, pudla je uzgojena kao lovni pas. Uživaće da lagano trčara uz vas.
 8. Bokser – Obožavaju da trče i nadmetaće se s vama u sprintu, na kraćim stazama.
 9. Sibirski haski – uvek će rado trčati s vama, a najviše će uživati u džogingu tokom hladnih zimskih jutara.
 10. Australijski ovčar – veoma su agilni i aktivni psi koji vole da trče.
 11. Border koli – ovaj razigran i veseo pas biće oduševljen vašom novom jutarnjom rutinom. Jedan je od najboljih džoging partnera.
 12. Nemački kratkodlaki ptičar – ovaj vrsni lovac obožava da je napolju, da trči, juri, igra se. Zajedno ćete savladavati kilometre.
 13. Vajmarski ptičar – držaće korak s vama bilo da se spremate za maraton ili ste ljubitelji sprinta.
 14. Rodezijski ridžbek – ovo je pas za aktivne ljude, sportiste i atlete. Obožava da trči i postaviće vam domaći zadatak. Pokušajte da ga stignete.
 15. Mešanac – i na kraju, ali nikako poslednji, predivni mešanci su razdragani, razigrani i psi koji uživaju u igri i trčanju. Uživajte!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *