kuce

Niko nije verovao da će preživeti, a onda se desilo čudo (FOTO)

Kad su pripadnici udruženja za zaštitu životinja iz Detroita pronašli ove bolesne i zapuštene štence, mislili su da neće uspeti da ih spasu. Patili su od teškog oboljenja kože zbog kog im je potpuno opala dlaka, i jedva su gledali od visoke temperature.

 

Izvor: The Dodo

Zbog teškog oblika šuge koža im je bila upaljena, potpuno crvena, perutala se i na mnogim mestima otvorile su se rane. Ljuštila se. Limfni čvorovi bili su im otečeni, a oči zatvorene zbog teške infekcije i tempreture.

Prema rečima veterinara iz Detroita, ovakav stadijum šuge, i štence u toliko lošem stanju nikada ranije nisu videli. Na putu do veterinara dva psića su uginula, ali su požrtvovani lekari uspeli da četvoro spasu agresivnom terapijom. Tokom 12 nedelja kuce su dobijale neophodnu pomoć, ali i ljubav svih zaposlenih u klinici, kao i volontera iz udruženja za zaštitu životinja koji su ih obilazili svakog dana.

Malo pomalo, kuce su počele da se oporavljaju, da jedu i da se igraju. Vilbur, Petunija, Pinki i Artur morali su da nose dukseve i džemperiće, kako bi im koža bila zaštićena od spoljnih uticaja i kako bi zarasla. Uskoro, počeli su da dobijaju dlaku. Nakon šest meseci, postali su četiri prelepa i vesela psa, koje niko nije mogao da prepozna. Ubrzo su dobili i nove domove i sada su najsrećnije kuce na svetu.

kuce2

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *