Tuzni pas

Potresno: Pas svakog dana obilazi grob vlasnika

Kuca Džezur početkom godine izgubio je svog najboljeg prijatelja – Mehmeta Ilhana (79). Njegov vlasnik preminuo je posle duge i teške bolesti u bolnici u gradu Bursa u Turskoj, i za sobom ostavio neutešnog mezimca.

 

 

Izvor: The Dodo

Maleni pas prethodne dve godine neprekidno je bdio nad svojim vlasnikom koji je bio toliko slab da nije mogao da ustane iz kreveta. Džezur je uvek bio kod njegovih nogu i pratio svaki njegov uzdah i mimiku lica. Kad je Mehmet završio u bolnici, ovaj verni pas prestao je da jede.

Kad su Mehmedovo telo pre sahrane doneli u kuću, Džezur se nije odvajao od njega, a kada je povorka s kovčegom krenula put groblja, Džezur ih je pratio u stopu.

Tokom sahrane, maleni pas sve vreme je stajao kraj kovčega sa spuštenom glavom, tugujući, kao čovek. Nakon sahrane psa je kući odve Mehmedov sin, ali Džezur je bio neutešan.

Svakog dana prelazio je grad i odlazio na grobno mesto svog preminulog vlasnika.

  • Kad sam se prvog jutra nakon sahrane spremio da krenem na posao, Džezur je cvileo i molio da ga pustim napolje. Kad sam to učinio, odlučno se zaputio ulicom i rešio sam da ga pratim. Odveo me je pravo na groblje, do mesta gde počiva moj otac. Narednih jutara ga nisam pratio, jer sam znao gde ide i da će se vratiti, a radnici na groblju rekli su mi da je tu svakog jutra, sedne ili legne kraj spomenika i nakon nekog vremena krene put kuće – rekao je Mehmedov sin medijima.

Ljubav psa prema čoveku traje i nakon smrti. Oni su zaista naši najverniji i najbolji prijatelji.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *