Goldi

Goldi je bio na ivici smrti, a danas je najsrećniji na svetu

Zlatni retriver Goldi imao je veoma težak život. Kad su ga zaposleni u jednoj organizaciji za zaštitu životinja iz Teksasa (SAD) pronašli na ulici, bio je uplašen, dlaka mu je bila ućebana, a telo prekriveno ujedima čopora pasa koji ga je napao.

 

Video: The Dodo

Prolaznici su prijavili da je došlo do tuče pasa i da je retriver teško povređen, i da se nakon napada sakrio ispod jedne prikolice. Kad je stigla pomoć, preplašeni pas isprva nije hteo da izađe u strahu da će ponovo biti napadnut.

Najpre je odveden veterinaru, jer je svaki deo njegovog tela bio prekriven ujedima, i nesrećni pas nalazio se u šoku. Bilo mu je potrebno ušivanje, dezinfekcija rana i agresivna terapija antibioticima kako bi preživeo. Srećom, nakon četiri nedelje Goldi (kako su ga nazvali veterinari i zaštitnici životinja) počeo je da se oporavlja.

Goldi 2

Rane su zarasle, izrasla mu je dlaka i počeo je da pokazuje svoju predivnu, veselu i ljubavnu prirodu. Iako je prošao kroz pakao, radovao se svakom čoveku i rado se igrao i mazio. Ubrzo je i udomljen – dom je našao kod prijatelja jednog od volontera u prihvatilištu za životinje u Njujorku, u koji je Goldi premešten iz Teksasa nakon oporavka.

Iako ga je napao čopor pasa, Goldi uopšte nije pokazao netrpeljivost prema psu koji ga je dočekao u novom domu, a najbolja drugarica postala mu je i porodična maca. Oni su sada nerazdvojni trio i uživaju u svakom trenutku – igri, maženju, jelu, spavanju 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *