Dzasper i Erni

Najbolji drugari: Kad jedan pas izleči drugog

Džasper je pronađen na ulici kad je imao godinu dana. Gladan, uplašen i nepoverljiv. Niko ne zna šta mu se desilo ili dešavalo tokom prvih 12 meseci života, ali u veterinarsku ambulantu doveden je izgladneo i s teškim oblikom anksioznosti.

 

Izvor: The Dodo

Oporavio se od povreda i ugojio, ali su ga dva vlasnika vratila u prihvatilište nakon udomljenja jer nisu znali kako da se izbore s njegovom anksioznošću i strahovima. Međutim, trećeg puta osmehnula mu se sreća i naišao je na vlasnike koji nisu imali nameru da odustanu.

Od prvog dana pružali su mu svu ljubav i pažnju, a iako ovaj prelepi pas nije prestajao da se boji (ljudi, šetnje, vožnje kolima, svakog jačeg zvuka), život mu je poslao najboljeg prijatelja. Džasperovi vlasnici udomili su štene kako bi na taj način pokušali da pomognu svom mezimcu. I nisu mogli da naprave bolji potez.

Erni, maleni pitbul, toliko je zavoleo Džaspera da se nikad nije odvajao od njega. Džasper je isprva bio nepoverljiv i trebalo mu je vremena da prihvati mlađeg brata, ali od trenutka kad se to dogodilo, ovaj prelepi pas je ozdravio. S obzirom da je Erni njegova potpuna suprotnost – veseo, razigran i pas koji je neustrašiv, Džasper je malo pomalo od njega učio ove socijalne veštine. I oslobodio se.

 

980x (2)

Vreme je prolazilo i veza ova dva psa postala je neraskidiva – neprekidno se grle, spavaju zajedno, istražuju, igraju se. Džasper i dalje zna da bude plašljiv, ali to su danas tek retki trenuci, kad ga nešto uplaši ili iznenadi. On danas ima šest godina i uz svog mlađeg brata za njega nema nesavladive prepreke!

980x (3)

A njihovi humani vlasnici nastavili su da u dom dovode štence kojima je potrebna hraniteljska porodica do udomljenja, i svaki pas u ovoj kući je više nego rado prihvaćen – Džasper i Erni ih obožavaju i uče svim pravilima i radostima psećeg života 🙂

980x (4)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *