Stari grad kucice

Kućice za pse na teritoriji Starog grada biće legalizovane

Posle velikog odjeka akcije postavljanja smeštaja za pse lutalice ispred opštinske zgrade tokom zime, opština Stari grad ne odustaje od brige za napuštene pse. Sve kućice za napuštene životinje, koje su građani spontano pravili i postavljali u svim komšiluku, opština će legalizovati tako što će ih obeležiti posebnim nalepnicama i tako ih staviti pod svoju zaštitu.

 

Izvor: Starogradski.com

  • Tokom ledenih dana koji su iza nas spasili smo dosta ostavljenih pasa. I sam sam video koliko su truda pojedini sugrađani uložili u pravljenje sigurnih skloništa za napuštene životinje, te s toga smatram da je najmanja stvar koju možemo da uradimo je da ih legalizujemo – rekao je Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad i pozvao sve sugrađane da lokacije postavljenih kućica prijave opštini, kako bi što pre bile obeležene i stavljene pod opštinski nadzor.

Uz legalizaciju kućica za pse na teritoriji Starog grada, opština pokreće i akciju prikupljanja hrane za napuštene životinje, pa su predstavnici opštine pozvali “pet-šopove”, društveno odgovorne firme, ali i sve Starograđane da doniraju hranu za životinje.

  • U Kontakt centru opštine biće postavljena kutija za donacije upakovane hrane gde građani mogu ostaviti svoje donacije i tako spasu, ali i poboljšaju živote naših krznenih drugara – stoji u saopštenju GO Stari grad.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *