Azul

Bogota: Ulicama patrolira neustrašivi policajac – pas Azul

Razbojnici i kriminalci, pazite se! Ulicama glavnog grada Kolumbije odnedavno patrolira najbolji policajac – patuljasti šnaucer Azul!

 

Izvor: The Dodo

Za svega nekoliko dana stekao je reputaciju jednako opasnog i umiljatog čuvara reda i mira – kako ko zasluži. Azul je dobio i uniformu – odelo, kačket i naočare kako bi ga štitili od vremenskih uslova, a svoj posao shvata veoma ozbiljno.

Iako najmanji pripadnik pseće patrole, jer su mu ostale kolege nemački ovčari, za njima nimalo ne zaostaje kad je u pitanju ozbiljnost u očuvanju bezbednosti građana Bogote.

Azul2

Azul je nekada bio ulični pas kom je pomoć bila preko potrebna, i imao je sreću da ga jednog dana, pre četiri godine, ugleda policajac Nikolas Alehandro Valteros. Naišao je na povređenog Azula koji je na ulici naišao na prgavog psa s kojim se potukao. Nikolas nije mogao da okrene glavu i nastavi dalje, već je psa odmah odveo veterinaru.

  • Obećao sam da ću mu pružiti život kakav zaslužuje – rekao je ovaj humani policajac za The Dodo. – Pošto gradom patroliram na motorciklu, a Azul obožava da se vozi samnom, i pokazao se kao veoma spretan u vežbama i treningu, a uz to je i neustrašiv, rešio sam da ga uzmem za partnera na poslu. Kolege su ga prihvatile s oduševljenjem i sad zajedno čuvamo bezbednost naših sugrađana.

Azul je tako postao i zvanična maskota i zaštitno lice policije u Bogoti. Bravo pas! 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *