Karter i Raudi

Mrzeo je svoju kožu dok nije upoznao ovog psa

Karter Blanšard, osmogodišnji dečak iz Arkanzasa, pati od vitiliga i već godinama je tužan, nesrećan i postiđen zbog toga kako njegova koža izgleda. I tako je bilo sve dok nije upoznao labradora po imenu Raudi, koji pati od istog oboljenja.

 

 

Prva stvar koju bi mališanin rekao svojoj majci Stefani, svaki put kad bi ujutro ustao iz kreveta, bilo je da mrzi svoj izgled. Vitiligo je retka autoimuna bolest zbog koje koža gubi pigment i na njoj se pojavljuju bele mrlje. Karter je bolest dobio kad je pre nekoliko godina pošao u vrtić. Neprekidno se gledao u ogledalu i bio tužan, mrzovoljan, nije želeo da se druži s drugom decom, a ponekad ni da izlazi na ulicu.

Stefani je mislila kako će biti potrebno čudo da promeni način razmišljanja i da uvidi koliko je zapravo poseban. Molila se svakoga dana, a njene molitve bile su uslišene kad je u njihov život jednog dana ušetao neobični labrador. Slučajno je naišla na njegove fotografije na internetu i potrudila se da pronađe kontakt njegovog vlasnika. Ubrzo je uspela i zamolila Nikija, Raudijevog vlasnika, da sa psom dođe iz Oregona i da se sastanu kako bi pokušali da pomognu njenom sinu.

Kad su se sreli, mali Karter nije mogao da sakrije oduševljenje. Neprekidno se smejao, grlio psa i igrao se s njim. Čak i našalio da ima više mrlja od svog četvoronožnog drugara, ali da mu to nimalo ne smeta. Nakon dirljivog susreta, Karter je rekao svojoj mami da o svojoj koži više ne razmišlja kao o nečem ružnom, jer ih ima i Raudi, a potpuno je isti kao i drugi psi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *