senior dog

Humanost: Udomio psa starog 18 godina

Džulep je kuca koja je iznenada ostala bez doma kad joj je umrla vlasnica. Kako o njoj nije imao ko da brine, nadležni su je smestili u jedno prihvatilište za napuštene životinje u Vašingtonu.

 

Izvor: The Dodo

Iako im se cepalo srce, alternative nije bilo i svi su strahovali da će ovaj lepi pas uginuti u azilu, jer se psi seniori, naročito u ovim kasnim godinama, gotovo nikad ne udomljavaju. Smestili su je u boks ispunjen igračkama i njenim omiljenim prekrivačima i ćebencetom, ali buka u azilu i potpuno drugačiji životni prostor veoma su teško pali ovoj lepoj kuji. Bila je anksiozna, tužna,  apatična.

Zaposleni su davali sve od sebe da joj brzo pronađu dom, ali niko nije želeo da udomi psa starog 18 godina. Međutim, jednog dana, nakon tri nedelje potrage za novim vlasnicima, sudbina se osmehnula kuci Džulep. Putem fejsbuka Vejn Lerč kontaktirao je azil i rekao da želi da je udomi. On je nedavno ostao bez svoje jedanaestogodišnje pitbulice Džasmin i na prvi pogled se zaljubio u Džunep.

Čim su se ugledali – to je bilo to. Odmah su se zavoleli i ovaj humani čovek odveo je kuju u svoj dom, gde će o njoj brinuti do poslednjeg dana. Velika prednost je i to što ovaj divni čovek zna kako da brine o starijem psu, jer su njihove potrebe drugačije u ovoj životnoj dobi. Uopšte mu nije važno koliko je stara, jer je, kako je rekao medijima, najvažnije da svaki pas do poslednjeg dana živi okružen ljubavlju i pažnjom.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *