Kolt

Kolt svakog dana spašava život svojoj vlasnici (VIDEO)

Ne samo da nam svakodnevicu čine lepšom i radosnijom, već psi itekako znaju i da nam čuvaju zdravlje i često – spašavaju život. Svi znamo za verne i požrtvovane terapeutske pse koji svojim vlasnicima pomažu u svakodnevnim aktivnostima, ali čini nam se da je Kolt jedan od najboljih na svetu.

 

 

Video: The Dodo

Njegova vlasnica pretrpela je ozbiljnu traumu glave i mozga zbog čega se otežano kreće, često ima napade i pada u nesvest. Zbog toga je njen mezimac prošao obuku za terapeutskog psa kako bi joj pomagao u svakodnevnim aktivnostima poput donošenja namirnica iz frižidera i bacanja đubreta, ali najvažnije – kako bi joj pomagao kad doživljava napade, pozvao pomoć ako je potrebno i probudio je nakon gubljenja svesti.

Kolt je naučio da predvidi njene napade pre nego se dogode i obavesti je tako što će je dotaći šapicom pre nego se dese. Ovaj pametni pas zna i kada će se njegova vlasnica onesvestiti. Tokom šetnji na leđima nosi rančić s opremom za prvu pomoć, a lizanjem dlanova i njenog lica budi je iz nesvesti. Naučen je i da osluškuje otkucaje njenog srca, kako bi znao da li je sve u redu. Kolt joj svakog dana u određeno vreme donosi terapiju, otvara vrata, gasi svetla u domu pred spavanje, otpatke baca u đubre.

Uz sve važne odgovornosti koje ima, ovaj prelepi pas i dalje je pravo razigrano kučence koje uživa u igri, trčanju, maženju… Psi su zaista naši najbolji prijatelji.

Pogledajte ovaj predivan video i upoznajte Kolta:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *