Peanut

Pas spasio trogodišnju devojčicu sigurne smrti

Kuca po imenu Peanut (Kikiriki) pre nekoliko dana je u Mičigenu spasila devojčicu kojoj je pretilo smrzavanje, tako što je svoje vlasnike odvela do kanala u kom je ležalo dete.

 

Izvor: The Dodo

Ova požrtvovana kuja i sama je pre nekoliko meseci bila spasena, tako što su je pokraj puta, sa slomljenim kostima, pronašli zaposleni u jednoj organizaciji za zaštitu životinja iz Mičigena. Ubrzo su saznali da je nesrećna kujica povrede zadobila u svom domu, da su je njeni vlasnici prebili i izbacili na ulicu.

Srećom, nakon terapije i neophodne veterinarske nege, Peanut se oporavila i ubrzo pronašla novi dom u kom je spoznala svu sreću i ljubav koju je trebalo da ima od trenutka kad se rodila. Pre nekoliko dana, njena vlasnica primetila je da se Peanut čudno ponaša. Glasno je lajala, bila uznemirena i neprekidno je trčala gore-dole niz stepenice. Onda je zatražila da je vlasnica pusti u garažu u kojoj je njen suprug popravljao auto.

Sve vreme je ova kuja lajala i vlasniku pokazivala da želi da izađe napolje. Kad ju je pustio, otrčala je do kanala koji preseca njihovo dvorište, a za njom su potrčali i vlasnici. Kad su stigli do mesta na kom je kuja zastala, ugledali su nagu trogodišnju devojčicu kako drhti od zime. Kad su je izvukli iz kanala devojčica ih je pogledala i jedino što je izgovorila bilo je – kuca.

Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je devojčicu odvela u bolnicu. Srećom, nakon terapije se oporavila, a policija je ubrzo pronašla njene roditelje. Kako su sa socijalnom službom utvrdili da njeni roditelji nisu sposobni da brinu o detetu (između ostalog, dom u kom su živeli bio je prljav, bez adekvatnih uslova za život), devojčica je trenutno kod hraniteljske porodice koja joj pruža najbolju moguću negu i puno ljubavi. Još uvek se ne zna kako je dete dospelo u kanal, ali nadlženi se, kako prenose američki mediji, nadaju da će ova devojčica uskoro dobiti život kakav zaslužuje i roditelje koji će o njoj voditi računa. I kojima se nikada  neće dogoditi da im se dete izgubi i smrzava samo, i bez odeće.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *