Dog HD wallpapers

Pop kultura: Najpopularnija imena za pse

Jedna od omiljenih zabava na kraju stare i početku nove godine jeste sastavljanje različitih top-lista. Ako ste se slučajno zapitali koja su najpopularnija imena za pse, što se tiče onog dela sveta koji govori ili bar razume engleski, sajt Rover.com potrudio se da sastavi i takvu listu.

 

 

Izvor: magazin Pas

Na vrhu spiska muških imena su Maks, Čarli i Badi, dok kod ženki dominiraju Bela, Lusi i Dejzi. Ipak, nama se od ove, daleko zanimljivijom učinila lista imena sastavljena po malo drugačijem kriterijumu. Zato vam u prvom ovogodišnjem broju predstavljamo najpopularnija pseća imena – inspirisana pop-kulturom.

MOĆNE ŽENE

Džentlmenski, kako je i red, počinjemo psima, ili bolje reći kerušama, koje su ponele imena čuvenih i, treba li reći, moćnih žena iz sveta poznatih.

 1. Koko Šanel – Da li je uopšte potrebno reći nešto više o čuvenoj dizajnerki, modnoj ikoni i osnivačici brenda Chanel.
 2. Bijonse – Najpopularnija pevačica današnjice očigledno je omiljena i među ljubiteljima pasa.
 3. Beti Vajt – Popularna devedesetčetvorogodišnja glumica iz serije „Zlatne devojke“, poznata kao „prva dama televizije“ i „ljubimica Amerike“.
 4. Madona – Mnoge male princeze svoje pse nazivaju po kraljici popa.
 5. Eleonor Ruzvelt – Prva dama Amerike iz tridesetih godina prošlog veka neprolazna je inspiracija.

IGRA PRESTOLA

Da li ste uopšte sumnjali da je među TV serijama koje su najviše inspirisale vlasnike pasa i „Igra prestola“? Dok razmišljate koji porodični grb Vesterosa bi najbolje izgledao na ogrlici vašeg ljubimca, evo najpopularnijih imena inspirisanih ovom serijom.

 1. Arja – Neustrašiva mlađa ćerka Neda Starka odličan je izbor za male, neustrašive i tvrdoglave pse.
 2. Snežni – Ime Džona Snežnog najbolje pristaje polarnim psima, ali zbog čitave zbrke oko njegovog porekla možda bi leglo i nekom šarenom a plemenitom mešancu.
 3. Kalisi – Još jedna snažna žena nalazi se na trećem mestu. Teško da je slučajnost što su u muškom svetu krvi i izdaje Vesterosa najpopularniji likovi – žene.

HARI POTER

Jedna od najpopularnijih knjiga za decu i odrasle svih vremena verovatno će još dugo biti inspiracija za mnoge stvari, pa i za pseća imena.

 1. Luna – Popularna junakinja uspela je da pretekne i samog Harija Potera.
 2. Hari – Pomalo iznenađujuće, junak iz naslova knjige kod ljubitelja pasa spao je na drugo mesto.
 3. Dobi – Kućni vilenjak krupnih očiju izborio se za treću poziciju.

POKEMONI

Zahvaljući megapopularnoj igrici „Pokemon Go“ koja je postala instant hit, ova čudna bića ušunjala su se i u pseći svet. Evo i najpopularnijih koji su najčešće inspirisali ljubitelje pasa. Na naše iznenađenje, Pikačua nema na listi.

 1. Haunter (Hanter)
 2. Skitty (Skiti)
 3. Bayleaf (Bejlif)

DOSIJE X

Možda povratak serije nije doživeo reakcije kakve su tvorci očekivali, ali Rover.com beleži da je prošle godine za deset procenata porastao broj pasa koji se zovu Molder ili Skali.

STRANGER THINGS

Serija koja je generacije koje su odrastale uz filmove Stivena Spilberga i knjige Stivena Kinga vratila u detinjstvo inspirisala je i ljubitelje pasa. Najpopularnija imena inspirisana ovom serijom su Barb i Ileven, ali, možda pomalo iznenađujuće, nije zabeležen nijedan Demogorgon.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *