dav

Neophodno mleko da bi preživeli

Ostali su bez mame i život im visi o koncu. Preslatkih deset malih labradora svet je ugledalo juče u Rakovici, ali ne u najsrećnijim okolnostima.

Tri godine stara ženka labradora umrla je na štenjenju, a da bi ovi mali preslatki mališani preživeli neophodna je pomoć dobrih ljudi.

Sada ovi štenci treba da se odneguju bez majke. Zato molim da mi se javi bilo ko ko ima kerušu sa štencima, a da keruša ima mleko, da prihvati barem deo ovih štenaca. Samo dok ne prođe ovaj prvi period. Neophodno nam je bukvalno samo nekoliko hranjenja – apeluje Aleksa Svorcan, vlasnik legla.

On je svoju labradorku negovao pune tri godine i teško mu je da prihvati da je više nema:

Liara je bila idealan pas. Čvrsta, jaka. Ne razumem šta se desilo. Uginula je prilikom štenjenja, možda nije podnela anesteziju. Ne razumem, ali veoma mi je teško. Oštenila je 11, ali je jedno odmah uginulo. I sad se plašim da ni ovih malih deset štenića neće uspeti da preživi. Nisu popili ni prvo mleko i nemaju imunitet. Život im zaista visi o koncu.

Aleksa podseća da je svaki minut dragocen i da nema vremena za gubljenje. Upravo zato je otvoren za svaku vrstu dogovora, bez obzira da li to podrazumeva da on dovede štenad kod keruše ili da keruša dođe u Rakovicu. A cilj je svima isti – spasiti ove male nejake lepotane.

Aleksu možete pozvati na broj 069/307 55 74

dav

dav

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *