stene Laki

Spašeno štene koje se predoziralo heroinom

Kad su policajci u gradu Karolton (Teksas) uhapsili dvojicu muškaraca koji su krali stvari iz jednog butika, i na garderobi menjali etikete s cenama, u njihovom vozilu pronašli su tromesečno štene na ivici smrti. Na zadnjem sedištu stajala je vrećica s heroinom i tada su pretpostavili šta se dogodilo – pas je pojeo njen sadržaj.

 

 

Izvor: The Dodo

Kad su Lakija (policajci su mu dali to ime), odveli kod veterinara, ova preslatka kuca jedva je držala oči otvorenim. Padala mu je glava, otkucaji srca bili su mu spori i slabi, jedva je disao i pretila mu je smrt. Srećom, nakon što su mu veterinari dali lek koji poništava dejstvo heroina, kučencetu je odmah bilo bolje.

Posle nekoliko dana ponovo je bio pravo štene, igrao se, halapljivo jeo, bio neumoran. A svi zaposleni u veterinarskoj klinici su ga mnogo zavoleli. Laki je predat lokalnom udruženju za zaštitu životinja koje mu je istog dana kad je stigao u azil – pronašlo dom.

Udruženje je organizovalo veliku akciju udomljavanja, i Laki je bio zvezda. Jedan čovek počeo je da popunjava papire za njegovo udomljavanje, ali kad je Laki pohitao u naručje jednoj devojčici, koja je s bakom i dekom došla da udomi psa, čovek nije imao srca da ih razdvoji.

On je tog dana udomio drugu kucu, a devojčica i Laki su srećni otišli u svoj dom.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *