psi drugari

12 rasa pasa koje vole da žive s drugim psima

Ljubitelji i vlasnici koji u dom dovedu prvog mezimca, ubrzo osete potrebu da udome ili kupe još jednog psa. Ili dva. Najčešće, kako pas ne bi bio sam tokom dana dok su oni na poslu. Ali, naravno, i zbog toga što shvate koliko im radosti donose psi pa žele da je dupliraju 🙂

 

 

Međutim, poznato je da neki psi nisu preterani ljubitelji drugih pasa, pa ako želite da svom mezimcu dovedete društvo, obratite pažnju na to koje pasmine su poznate kao druželjubive. Mi smo saznali i zato vam donosimo listu pasa koji obožavaju da imaju cimere.

Koker španijel. Poznati kao veseli, nežni i relaksirani psi, obožavaju društvo i najverovatnije će se idealno slagati s novim psećim ukućaninom. Uživaće u igri, ali najpre će biti verni pratioci drugog psa, pružati mu sigurnost i vođstvo kroz život. Ipak, vodite računa da drugi pas ne postane dominantan u odnosu na koker španijela, jer su oni skloni pokoravanju i izbegavanju sukoba.

Irski seter. On svima želji da udovolji, pa će tako i svom bratu ili sestri biti pomoć i podrška u svakoj situaciji. Takođe, odlično se slažu i sa mačkama, pticama i drugim kućnim ljubimcima.

Velški korgi kardigan. Oni su veoma odani i privrženi svom čoporu, jednostavno, obožavaju da budu u društvu drugih pasa i to ih čini veoma srećnim. Stalno će usmeravati sve ukućane (i ljudske i pseće) da budu na istom mestu i da zajedno spavaju ili se izležavaju, igraju. Ipak, u starijoj dobi teže prihvataju druge pse, pa je najbolje upoznati ga s novim ukućaninom dok je još mlad.

Bigl. Oni su možda i najrelaksiranije kuce u psećem svetu, pa su najbolji cimeri. Uživaće u zajedničkoj igri i istraživanju, a napolju će se do iznemoglosti juriti i zabavljati.

Australijski ovčar (kelpi). Ovčari umeju biti nepredvidivi kad je reč o drugim psima u njihovom domaćinstvu, i uopšte. Mnogi znaju da budu dominantni, dok su drugi odlični cimeri. Srećom, kelpi obožava fizičku aktivnost i igru, i ne voli da samuje i da se dosađuje, pa obožava društvo drugih pasa u domu.

Škotski ovčar. Ako je ijednom psu potrebno društvo to je ova kuca. Ne podnose samoću i dosadu, a omiljena aktivnost im je igra s drugim psima.

Samojed. Oni su rođeni kao najbolji drugari drugih pasa. Kako su odgojeni da vuku sanke, navikli su na čopor i u njemu uživaju. Veoma su prijateljski nastrojeni, razigrani, veseli psi. Zlatni retriver i samojed odlična su kombinacija.

Maltezer. Veoma fleksibilni i prijateljski nastrojeni psi koji će rado i lako prihvatiti novog psa u domu. Možda neće biti nerazdvojni, najbolji drugari, ali će se lepo slagati i praviti društvo jedno drugom.

Baset. Još jedan veoma relaksiran pas koji samo želi da udovolji vlasniku, pa će tako bez problema prihvatiti cimera. Iako veoma smireni, poznati su kao i veliki klovnovi koji vas iznenade svojim glupiranjem. Znaju biti i tvrdoglavi pa mu za brata ili sestru birajte psa koji je poslušan, kako bi i baset uz njega naučio da se pravila moraju poštovati.

Nemački ovčar. Ako želite štene, ovaj pas biće mu najbolji mogući stariji brat ili sestra. Odlično se slažu s drugim psima, ali svakako nemojte dovoditi drugog psa kada je vaš nemački ovčar već u zrelom dobu, već gledajte da to bude dok je još mlad. Najbolje je da u domu imate pse različitog pola. Mace i nemački ovčari nisu dobar izbor, jer će ih ovi psi do iznemoglosti juriti.

Labrador. Nije za džabe ovaj pas najpopularniji ljubimac porodica s decom i drugim psima. Oni su razigrani, pravi prijatelji i najbolji drugari za igru i jurnjavu. Biće predivni stariji brat ili sestra.

Boston terijer. Mali, šarmantni i veseli psi, prihvatiće sa zadovoljstvom novog člana porodice.  Najbolje je da u domu živi s još jednim manjim, ili psom srednjeg rasta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *