pit-bull-buddy

Heroj: Pitbul spasio dete koje je davila majka

Pas Badi uspeo je da spasi devetogodišnjeg dečaka kojeg je majka pokušala da udavi u reci Marej u Australiji, ali drugom, petogodišnjem dečaku nažalost nije bilo pomoći. Njega je policija pronašla mrtvog.

 

 

 

Ova strašna porodična tragedija dogodila se u Novom Južnom Velsu u Australiji, gde je žena u reci Marej nameravala da udavi devetogodišnjeg sina i njegovog mlađeg polubrata. Prijatelju je, kako pišu mediji, rekla da “mora da udavi decu”.

Dvadesetsedmogodišnja žena je odvela dečake na obalu reke, a zatim glavu starijeg držala ispod vode, dok je njen petogodišnji sin vrištao. Onda je i njega dovela u vodu i njegovo telo nađeno je kasnije kako pluta niz reku.

Stariji, devetogodišnji dečak je preživeo jer je njega spasao pitbul Badi koji je napao ženu i sprečio je da i njega udavi. Devetogodišnjak je zadobio samo manje povrede i smešten je u bolnicu gde se oporavlja.

Iako je pas učinio herojsko delo, smešten je u prihvatilište i doneta je odluka da se uspava, jer se u prvom trenutku mislilo da je izujedao dečaka, s obzirom da je imao rane na rukama i nogama. Ove povrede jeste mu naneo pas ali nenamerno, dok ga je izvlačio iz vode i sprečio majku da ga ubije. Srećom, više od 50.000 ljudi potpisalo je peticiju da se Badi spase i ne bude eutanaziran, i uskoro će ovaj hrabri pas biti vraćen svom vlasniku.

pit-bull-buddy Badi

Neverovatno je to da je nepoznati pas video šta se događa i pohitao da spasi dečake od sigurne smrti. Nažalost, uspeo je da spase samo jednog, ali zakonski staratelji baka i deka mališana biće mu zhavalni do kraja života što je uspeo da sačuva bar jednog njihovog unuka, rekli su medijima.

Upravo su baka i deka mališana kontaktirali policiju i upozorili da su dečaci verovatno u opasnosti jer su s majkom koja je izašla iz zatvora. Ona se nakon ubistva jednog i pokušaja ubistva drugog sina sama predala policiji.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *