Karmelo

Bolivija: Kuca je novi član franjevačkog samostana

Kuca Karmelo oberučke je prihvaćen u franjevačkom samostanu u gradu Kočabamba kad ga je nedavno jedan od Franjevaca udomio iz lokalnog prihvtilišta. Sveti Franja zaštitnik je životinja, pa prisustvo Karmela u ovom samostanu ima i posebnu simboliku.

 

 

Izvor: The Dodo

Bratstvo samostana ga je oduševljeno prihvatilo i ovaj psić omiljeni je član među Franjevcima, a kako bi mu odali posebno priznanje dobio je i titulu – fratar Bigotón, što u prevodu znači brkati fratar 🙂

Kako se ne bi razlikovao od ostale braće, i Karmelo je dobio svoju odoru koju ponosno nosi. Pre nego je udomljen ovaj brkati fratar bio je lutalica. Sudbina nije mogla da mu pošalje veći blagoslov, jer ova kuca sada zaista uživa, i po ceo dan se igra i trčkara predivnom baštom ovog samostana.

Karmelo 2

Njegov najvažniji zadatak je da pomaže psima s ulice, tako što je glavna tema svih medija i prava zvezda društvenih grupa, pa se stanovnici ovog grada ali i ostalih delova Bolivije sve češće javljaju lokalnom udruženju za zaštitu životinja koje je pronašlo dom za Karmela. Sve je više udomljenih pasa zahvaljujući ovom preslatkom psu.

Takođe, ovaj Franjevački samostan pozvao je sve crkve da udome pse i da tako pomognu da na ulicama bude što manje samih, uplašenih i gladnih pasa.

“Oni unose radost u naše bratstvo, sigurni smo da će i drugi krenuti našim stopama” – rekli su Franjevci medijima.

980x (1)

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *