razmazeni

Koje rase pasa su poznate kao najrazmaženije?

Za razmaženost, razume se, nikako nisu krivi sami psi, niti postoje rase koje su tome sklonije od drugih. Vlasnici su ti koji besomučno udovoljavaju svojim mezimcima. Ipak, nekim rasama jednostavno ne možemo odoleti.

 

Otkrivamo koje su rase najrazmaženije u psećem svetu, prema iskustvima vlasnika i stručnjaka:

  1. Čivava. Jednostavno su previše malene i previše slatke. Vlasnici jednostavno ne mogu da odole da ih oblače u moderne i sjajne krpice, a neretko im kupuju i luksuzne kućice, nakit, krevetiće… To je negde i logično s obzirom da nisu veće od plišanih igrački, a i uživaju u pažnji pa nije teško razmaziti ih asesoarima. Ovu rasu proslavila je Paris Hilton. Njena čivava Tinkerbel (Zvončica), koja je nažalost uginula 2015, bila je poznata upravo po luksuznoj garderobi, nakitu i papreno skupim torbama u kojim ju je Paris nosila.
  2. Zlatni retriver. Ne moraš biti mali da bi bio razmažen, zar ne? To najbolje potvrđuje ovaj pas, najomiljeniji ljubimac u SAD. Vlasnici mu u svemu udovoljavaju, a kako je prijateljski nastrojen, uživa u igri i obožava plivanje, Amerikanci ga uvek sa sobom vode na godišnje odmore.
  3. Jorkširski terijer. Ne samo zbog redovnih poseta gruming salonima (zbog neophodne nege njegove svilenkaste dlake), baš kao i čivava jorki je idealan maneken za ulepšavanje, mašnice, odelca…Najčešće ih vidimo kako vire iz damskih tašnica, jer žele da su uvek uz gazdu pa tako i postanu razmaženi jer su verna senka svojih vlasnika.
  4. Labrador retriver. Nalaze se u top tri omiljenih rasa u svetu pa zato i ne čudi što vlasnici uvek udovoljavaju njihovim željama, a češće i svojim – da  mezimcu pruže sve. I više od toga. Puni su energije, uvek razigrani i uz svoju porodicu pa najčešće budu razmaženi velikom količinom poslastica i novih igračaka.
  5. Francuski buldog. Mali rastom, savršen su “materijal” za razmaziti jer svuda idu sa svojim vlasnicima. Njihov veseli i „klovnovski“ karakter čini ih idealnim za oblačenje i fotografisanje. Ova pasmina jedna je od omiljenih na društvenim mrežama na kojim ih neprekidno možemo videti obučene, u smešnim ili „ljudskim“ pozama.
  6. Pudla. Zbog toga što moraju ići na redovna šišanja i ulepšavanja, smatraju se najrazmaženijom rasom u psećem svetu, jer su uvek besprekorno stilizovane.
  7. Pitbul. Ovo će vas možda iznenaditi, ali kako su pitbulovi najčešća rasa pasa koja završi u prihvatilištu usled zanemarivanja, osobe koje ih udome učiniće sve da njihovi mezimci zaborave na traume i loš život koji su imali.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *