Lusi i Sali

Dobila je novi dom, ali nije htela da se odvoji od prijatelja

Prijateljstvo nije ekskluzivno pravo ljudske vrste. Katkada je među životinjama beskompromisnije i čvršće. To nam upravo pokazuje dirljiva veza dva psa iz jednog američkog prihvatilišta za napuštene životinje i njihova neverovatna priča.

 

Izvor i foto: The Dodo

Kuce Lusi i Sali u razmaku od nekoliko dana stigli su u prihvatilište, i od prvog trenutka su nerazdvojni. Kad je jedna porodica na internetu ugledala Lusi, odmah je pozvala azil sa željom da je udomi, ali ubrzo su im ova dva psa jasno stavila do znanja da se neće razdvojiti i da je jedina opcija da u novi dom odu zajedno.

Lusi je bila ulični pas, a Salija su prethodni vlasnici nakon nekoliko meseci vratili u prihvatilište. Lusi se od prvog trenutka ponašala kao Salijeva majka i zaštitnica, jer je kad je vraćen u azil bio star svega nekoliko meseci.

Amerikanki Alajni  Brinton uginuo je dugogodišnji mezimac i odmah se zaljubila u Lusi kad ju je ugledala. Znala je da je baš ona njen novi najbolji prijatelj.

  • Odmah sam pozvala azil, ali su mi objasnili da se Lusi čvrsto vezala za malenog psa i da bi bilo divno da dođem i da ih oboje upoznam, jer nemaju srca da ih razdvoje. Naravno da sam pohitala u prihvatilište da upoznam ova dva predivna psa – rekla je Alajna za Dodo.

Kako je rekla, nije ni razmišljala o tome da u svoj dom dovede dva psa, ali kada ih je ugledala, bilo joj je jasno da je jedina ispravna odluka da kući povede i Lusi i Salija. Kad su stigli u novi dom, bili su nervozni i pomalo uplašeni, al su jedno drugom bili uteha i zajedno su prebrodili prve dane.

Danas, sedam godina kasnije, veza ova dva psa i dalje je neraskidiva. Zajedno jedu, spavaju, igraju se. Uvek motre jedno na drugo. Prijatelji zauvek!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *