mesanci

Zakon: U pet šopovima prodavati samo spasene pse i mace

Čelnici grada San Franciska usvojili su predlog zakona koji predviđa da se u pet šopovima potpuno obustavi prodaja rasnih pasa i mačaka. Rasne pse i mačke zameniće životinje spasene s ulice.

 

Izvor: Independent

I ne samo to, ovim zakonom zabranjena je i prodaja štenaca mlađih od osam nedelja. Ovim zakonom nadležni su želeli da spreče nehumano odgajanje i „hiperprodukciju“ rasnih pasa koji se neretko rađaju s deformitetima i tokom života pate od teških bolesti. Sve je više ilegalnih odgajivačnica kojima je cilj samo profit, i koje bez pravog znanja i humanog odnosa prema životinjama na njima samo žele da zarade.

Ovaj zakon ni na koji način neće ugroziti postojeće, registrovane odgajivače koji će i dalje prodavati svoje pse, već je cilj promocija udomljavanja napuštenih kuca i maca koje često godine provedu u azilima čekajući dom.

Kada je reč o zabrani prodaje štenaca mlađih od osam nedelja, ovu meru već su ranije usvojili gradovi Los Anđeles, San Dijego, Čikago, Filadelfija, Boston i Ostin.

Kao lavina, za čelnicima San Franciska povelo se još 200 gradova širom SAD koji planiraju da usvoje iste mere. Svaka čast!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *