the posting tail

Tehnologija: Prsluk za kuce koji slika i kači slike na fejsbuk

Sigurno ste sada pomislili – „Ma šta sve neće izmisliti“! I verovatno ste u pravu, ali mi smo tu da vas obavestimo o svim novostima iz sveta pasa.

 

Ova vest stiže nam iz Španije. Naime, brend Pedigree i marketinška agencija Saatchi & Saatchi Madrid zaslužni su za ovaj gedžet pod nazivom The Posting Tail. Vođeni idejom koliko ljudi vole da kače fotografije svojih pasa na društvene mreže, naročito na fejsbuk, izumitelji su rešili da to isto omoguće i psima.

A kako tačno funkcioniše?

Simpatični prsluk za kuce radi tako što koristi „veseli“ rep vašeg psa. Svaki put kada zamahne repom uključi se kamera koja ovekoveči dati trenutak, a onda se ta ista fotografija zamahom repa upload-uje na fejsbuk nalog, vaš ili vašeg psa (ako ga ima).

Važno je to da se fotografije snimaju samo kada je pas srećan i na određen,“veseo“ način maše repom – dok se igra s vama ili drugim psom, jede ili dok ga mazite. Senzor na prsluku povezan je s repom psa i tako se aktiviraju komande koje ovaj „magični“ prsluk izvodi, a prsluk funkcioniše pomoću 3G, WiFi interneta i raspberry procesora.

  • Zahvaljujući fejsbuku možemo da u trenutku saznamo sve što naši prijatelji vole ili ne vole, šta naši poznanici vole, pa čak i šta stranci vole i u čemu uživaju. Međutim, da li zaista znamo šta vole naši najbolji prijatelji – psi? Uz pomoć ovog prsluka, svaki put kada pas uživa u aktivnosti koja mu je draga, veselo će mahati repom i tako aktivirati senzor na repu, slikati i fotografije postovati na fejsbuk. Takođe, uz pomoć GPS saznaćemo koja mesta naš pas najviše voli i omogućiti mu više lepih trenutaka – navodi se u Pedigree reklami za novi proizvod.

Pedigree još uvek nije saopštio cenu ovog novog gedžeta, kao ni da kada će i u kojim zemljama biti moguća njegova kupovina. Čim saznamo – obavestićemo vas.

Da li biste svom psu kupili ovaj prsluk? Pogledajte kako funkcioniše:

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *