stenci

Škotska pivara daje odsustvo radnicima kad dobiju štence

Ne, nije šala. Dobro ste pročitali. Pivara BrewDog iz Škotske u kojoj svakodnevno na posao dolaze i psi njihovih radnika (oko 1.000 širom sveta), odlučila je da svojim zaposlenima koji dobiju štence da sedam dana plaćenog odsustva.

 

Izvor: Huffington post

Kako su naveli u saopštenju, dolazak štenaca na svet je prelepo, ali i stresno iskustvo, pa će svojim zaposlenima dati plaćeno odsustvo kako bi brinuli o svojoj kuji ili mužjacima koji su dobili štence. I o prinovama, razume se. Takođe, ukoliko udome ili upe psa, radnici će na raspolaganju imati istu mogućnost kako bi se upoznali sa svojim novim najboljim prijateljem.

Ova pivara ima više od 50 barova i pivara širom sveta, a otvaranje nove pivare očekuje se uskoro i u Ohaju (SAD). Svi njihovi zaposleni, širom sveta, moći će da koriste ovu pogodnost.

  • Vlasnicima je potrebno vreme da se upoznaju sa štencima, i mi želimo da podstaknemo odgovorno vlasništvo i da motivišemo naše zaposlene da uvek brinu o psima. Oni to ne mogu da čine ukoliko nemaju slobodnog vremena, pa ovaj akt nije učinjen u svrhu promocije našeg biznisa, već isključivo kao način da osnažimo veze između pasa i ljudi – rekli su čelnici ove pivare.

Ova vest naišla je na salve pozitivnih komentara na društvenim mrežama i među ljudima širom sveta. Nadamo se da će i drugi vlasnici krupnog kapitala imati toliko razumevanja i dobre volje, kako za decu, majke i očeve, tako i za pse. Svaka čast!

Pogledajte kako izgleda reklamni video u kom su objavili ovu lepu vest:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *