stene turska

U spasavanje ovog štenca uključilo se i Ministarstvo energetike

Preslatki štenac bio je zarobljen gotovo deset dana u dubokoj rupi koju su turski radnici iskopali kako bi napravili bunar! Cvileo je i lajao, i srećom, njegove vapaje začuo je neko od prolaznika koji je alarmirao komšiluk.

 

Izvor: The Dodo

Niko ne zna kako je ovaj štenac upao u rupu za bunar u gradu Bejkoz u Turskoj, ali najvažnije je da je sada siguran i što je još važnije – zdrav i neozleđen. Rupa je bila duboka čak 60 metara, a širine svega jedne ljudske stope.

Spasavanje psa je bio veoma težak i opasan zadatak, ali spasioci nisu imali nameru da odustanu. Vatrogasci i volonteri lokalnog udruženja za zaštitu životinja najpre su postavili šator preko rupe kako u nju ne bi ulazila kišnica. Potom su sondu s kamerom spustili u ponor kako bi videli koliko je zapravo težak i izazovan dolazak do kučenceta koje je vapilo za pomoć.

Najpre su mu sajlom spustili hranu jer je dane proveo uplašen i gladan, a onda su danima pokušavali da dođu do psića. Kada njihovi napori nisu dali rezultata, obavešten je i tusrki ministar energetike koji je poslao rudare da se uključe u akciju spasavanja, sa svom neophodnom mehanizacijom i opremom.

Psić je spasen, veterinari su mu odmah stavili masku s kiseonikom i sada je ovaj psić zdrav i siguran. I ne samo to, usvojili su ga vatrogasci i on sada živi u njihovoj stanici!

Turski narod ponovo nam je postavio lekciju iz humanosti – koliko je svaki život važan i kako svako može da pomogne, samo ako to želi. A kada se u akciju uključi i ministar – reči su suvišne. Svaka čast!

Pogledajte kako je izgledala akcija izvlačenja ovog psića i euforija kada je napokon spasen:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *