Kuja i macici

Umesto svojih štenaca dojila je male mace

Kada je kuja Esperanca imala svega godinu dana, pronađena je na ulicama Meksika i odvedena je u lokalno prihvatilište. Bilo je jasno da se tek oštenila, ali njenih štenaca nigde nije bilo.

 

Izvor: The Dodo

U otprilike isto vreme kada je i Esperanca stigla u azil, dovedeni su i mačići koji su tek ugledali svetlost dana, ali bez majke. Bez majčinog mleka bilo bi teško da prežive, ali onda ih je ugledala ova mala kuja i spasila im život.

Čim su je zaposleni uveli u boks sa mačićima, ona ih je prigrlila kao svoje i za tili čas počela da ih doji. I mačići su oduševljeno prihvatili njenu ljubav i pažnju, i dobili novu mamu. Očigledno je svima preko bila potrebna pažnja i porodica.

Baš tako je i ova kuja dobila ime koje u prevodu znači nada, zato što je mačićima dala nadu da prežive. Brinula je o njima sve dok nisu ojačali, a onda je pronašla novi dom u Njujorku. Malo po malo učila je da uživa u srećnom životu. Najpre nije znala kako da se igra, niti šta da radi sa toliko igračaka. Ali, uskoro je “savladala sva pravila i radosti psećeg života” i sada uživa sa novom porodicom koja je obožava.

Naravno, i svi mačići pronašli su nove domove i sada su ove životinje srećne i voljene.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *