Pajper

Ovaj border koli je najbolji radnik u Mičigenu (FOTO, VIDEO)

Border koli Pajper je odličan u svom poslu – on je zadužen za divlji svet na aerodromu u Mičigenu, a najlepše je to što radi sa svojim vlasnikom. Brajan Edvards krstari pistom u svom automobilu, a Pajper je zadužen da otera sve ptice i druge životinje koje se previše približe pisti.

 

Izvor: The Dodo

Ostali aerodromi u SAD najčešće koriste veoma glasne zvukove kojima teraju životinje, ali kada one nakon nekog vremena shvate da zapravo nema opasnosti, prestanu da reaguju na glasne sirene. Zato je Brajan jednog dana odlučio da pokuša da svoj posao učini zanimljivijim i efikasnijim tako što je svog psa upisao na trening.

  • To što je Pajper border koli nije garantovlo da će biti dobar u ovom poslu, ali nakon godinu i po dana treninga, shvatio sam da je perfektan. Naučio je sve što je potrebno za ovaj posao, a iako ga se životinje uplaše kada ih pojuri, on ih nikada ne bi povredio. Svojim angažovanjem on pomaže i zaposlenima na aerodromu, putnicima u avionima, ali i životinjama da sačuvaju život tako što ih tera sa piste – rekao je Brajan.

pjimage

Kako bi i Pajper bio bezbedan  često nosi specijalno izrađene naočare koje sprečavaju da mu prašina i prljavština uđu u oči, a takođe čuvaju njegove oči od sunca. Ima i specijalan prsluk sa ručkom pomoću koje ga Brajan hvata i stavlja u kamionet, kao i čizmice koje mu štite šape.

  • Istog trenutka kada u autu uključim mikrofon i počnem da razgovaram s ljudima na pisti i iz kontrole leta, on počne da cvili i zavija, jer zna da će uskoro prionuti na posao i jedva čeka da izađe iz automobila. Znamo da ma koliko voleli neki posao, ima dana kada nam je mrsko da ujutru ustanemo, kada nam je dosadno i kada bismo voleli da radimo nešto drugo. Ali, kada vidim kako Pajper leži pored mene i jedva čeka da izađemo na pistu, nijedan dan nije dosadan i svoj posao volim kao prvog dana – objasnio je Brajan.

pjimage (1)

Pogledajte kako uživa ovaj dvojac:

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *