Mark

Nekoliko puta je umalo ubijen, ali ne odustaje

Japanac Mark Čing, herbalista i holistički nutricionista za pse, svoj život posvetio je spašavanju pasa iz farmi mesa u Kini i Južnoj Koreji. Do sada je u ovim zemljama bio pretučen, opljačkan, upucan i jedanput držan kao talac, ali ništa ga nije zaustavilo.

 

  • Ovo je veoma opasan poziv i nikada ga ne bih preporučio, iako je cilj više nego human – rekao je Mark medijima. – Kada sam prvi put došao na farmu psećeg mesa u Kini zarobili su me i držali kao taoca. Mislio sam da će me sigurno ubiti, ali srećom – nisu. Uspeo sam tada  da spasim čak 57 pasa.

Prema procenama, svake godine u Kini umre deset miliona pasa koji završe na trpezama. Čak 10.000 pasa bude ubijeno svake godine u samo jednom danu kada se obeležava Festival psećeg mesa Julin. Mnogi psi se i gaje kako bi kasnije završili na trpezi.

Zahvaljujući aktivistima poput Marka, kao i kampanjama udruženja za zaštitu životinja, ova praksa polako nestaje u Južnoj Koreji i značajno se smanjuje u Kini, ali još uvek ima mnogo farmi mesa i pasa koji čekaju da budu spaseni.

  • Nažalost, kako radim sam i nemam mnogo novca, trudim se da najpre spasem pse kojima je pomoć najpotrebnija, iznemoglim i bolesnim psima, onima s dve ili tri noge. Pre nekoliko meseci počeo sam da vlasnicima farmi govorim da kupujem pse za američko tržište i tako ih spasavam. Potom ih vodim kod veterinara, a onda uz pomoć ljudi dobre volje i organizacija za zaštitu životinja pokušavam da im nađem dom. Veterinari u Pekingu mi mnogo pomažu – rekao je Mark.

Ovaj humani mladić pomaže i ženama, devojkama i devojčicama žrtvama silovanja u Kini. Neretko se dešava da baš one udome pse i tako zajedno prevaziđu traume koje su preživeli.

Mnoge pse odvede u Los Anđeles u kom živi i tamo im pronađe dom. Uključen je  i u spašavanje napuštenih životinja u ovom gradu. Mark je heroj!

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *