Belka

Rusija: Spasili kuju zarobljenu ispod trotoara (VIDEO)

Jedan mladić je bezbrižno hodao ulicom kada je odjednom začuo cviljenje. Okretao se i zagledao odakle bi mogao da dopire zvuk, a onda je shvatio da cviljenje dolazi odozdo, ispod njegovih nogu. Nikako nije mogao da nastavi dalje, već je rešio da pomogne zarobljenoj životinji.

 

Video: The Dodo

Nekoliko dana ranije, radnici su zakrpili veliku rupu koja se otvorila u trotoaru, ali uopšte nisu videli da se u rupu zavukla jedna kuja. Mladić koji je čuo njene vapaje odmah je počeo da uklanja ploče s trotoara i da kopa pesak ispod njega kako bi oslobodio psa.

Pridružili su mu se i drugi prolaznici i pažljivo su jedan po jedan uklanjali kamene delove trotoara kako bi spasili nesrećnog psa. Nakon nekoliko minuta ugledali su glavu belog psa kako viri ispod peska.

Nije se opirala kada su je izvukli, a onda su shvatili da je Belka (kako su joj dali ime) skotna i da bi svakog dana trebalo da se ošteni. Verovatno je baš to bio razlog što se zavukla u rupu – želela je sigurno mesto da svoje štence donese na svet. Na nesreću, umalo je zajedno s njima izgubila život jer je komunalni radnici uopšte nisu zapazili.

Ona se sada nalazi u jednom prihvatilištu za pse gde zajedno sa svojim štencima čeka novog vlasnika.  Pogledajte kako je izgledala ova dramatična akcija Belkinog spasavanja:

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *