stenci

Dirljivo: I psima je potrebna pomoć oko dece

Neprekidno slušamo kako priroda sve uradi sama, i kako se majčinski instinkt rađa istog trenutka kada potomci ugledaju svetlost dana, naročito u životinjskom svetu. Ali, možda i nije baš tako.

 

 

Izvor: The Dodo

To nam je dokazala jedna kuja koja se okotila u zapadnoj američkoj državi Juta. Nakon što je na svet donela 11 štenaca, deset mužjaka i ženkicu, bilo joj je potrebno ohrabrenje i pomoć, pa je sve štence, jednog po jednog, stavljala u krilo Stevoni Vels Dojl, svoje hraniteljke.

Ova kuja u njen dom došla je svega nekoliko nedelja pre okota. Imala je težak život i vlasnici su je zanemarivali, pa je jedno društvo za zaštitu životinja spasilo od nesavesnih vlasnika i na čuvanje predalo Stevoni koja već godinama brine o kucama koje se oporavljaju i spremaju za udomljenje.

Njen dom bio je najsigurnije mesto da se ženka Grejs okoti, i da u njenom domu preslatki štenci okruženi ljubavlju i brigom napune dva meseca i budu spremni da pronađu novi dom.

  • Mislim da joj je bila potrebna podrška, stavila mi je štence u krilo i tako me zamolila da joj pomognem – rekla je Stevoni američkim medijima. – Još uvek je pomalo nesigurna kao majka, i mislim da je to prirodno. Zamislite da dobijete 11 beba, pa to je ujedno i prelepo i zastrašujuće. Počastvovana sam što mi je na ovaj način ukazala poverenje, i drago mi je što ponovo veruje ljudima. Psima je potrebna naša pomoć i ljubav, i dužni smo da budemo tu za njih.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *