Pancevo

Pančevo: Napravljeno 20 toplih domova za ulične životinje

U okviru akcije “Jedna kućica više – jedan život više”, juče je u holu gradske uprave grada Pančeva napravljeno čak 20 privremenih kućica za napuštene i ulične životinje.

 

Kako se navodi u saopštenju Društva prijatelja životinja „Ljubimci“ iz ovog grada zahvaljujući donacijama i pomoći u materijalu, kao i vrednim rukama i zajedničkom kreativnom radu oko četrdesetak ljudi, ove godine je oboren rekord u broju kućica u odnosu na prethodne dve godine.

  • Imali smo pomoć naših malih drugara i volontera koji su osim sastavljanja i lepljenja kućica uspeli i da naslikaju nekoliko radova kojima su ukrašene neke od njih. Tu je naravno bila i čupava razbibriga Zaza – usvojena mešanka koja nas je čuvala i zabavljala u pauzama. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su izdvojili svoje slobodno vreme i učestvovali u akciji, kao i gradskoj upravi koja nam je ustupila adekvatan prostor za rad – kažu u ovom Društvu.

Za neke kućice već postoje lokacije na kojima će biti postavljene u narednih dan- dva.

Takođe, Društvo „Ljubimci“ poziva staratelje iz Pančeva koji brinu o uličnim kucama i macama da im se jave kako bi se dogovorili oko postavljanja ovih privremenih objekata na javnim površinama.

Više o aktivnostima ovog Društva možete pronaći na njihovom internet sajtu www.ljubimci.org.rs.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *