how-to-catch-a-stray-dog

Veterinar nudi prenoćište i večeru za lutalice

I humanost je, srećom, ovih dana postala zarazna pa svako malo pročitamo neku lepu vest. Tako je i veterinarska ordinacija „Darvin“ iz Novog Sada u ovim hladnim, zimskim danima otvorila svoja vrata za napuštene pse koji nemaju gde da prenoće.

 

Izvor: Životinje.rs

Ukoliko ste iz Novog Sada i znate da je neki pas ugrožen možete ga doneti u ovu ordinaciju na adresi Bate Brkića 32, gde će pas dobiti prenoćište i obrok. Važno je da znate da su kapaciteti ordinacije mali i da su zaposleni zbog toga ustanovili neka pravila koja treba ispoštovati.

  • Ordinacija Darvin će otvoriti svoja vrata za nekoliko pasa sa ulice koji nemaju gde da prenoće. Mi imamo nekoliko slobodnih boksova u koje ćemo ih smestiti tkom noći,a dobiće i obrok. Nažalost ne možemo da ih smestimo za stalno i ne možemo da primimo velik broj pasa. Ako imate psa o kome se brinete i koji se nalazi na ulici ili naiđete na nekog psa koji se smrzava donesite ga i besplatno smestite na noćenje i večeru – kažu u ovoj ordinaciji.

Ono što treba znati jeste:

  1. Ordinacija ima male kapacitete pa prvo pozovite da proverite da mesta nisu već popunjena
  2. Psa donesite u periodu od 17 do 20h uveče, a preuzimanje je ujutro od osam do deset časova.
  3. Psi ostaju samo tokom noći dok traju hladni dani
  4. Svaki pas će dobiti obrok (granule)
  5. Svi psi će ujutru biti pušteni ponovo na ulicu pa bi bilo najbolje da onaj ko ga donese da ga ujutru i vrati na lokaciju sa koje je doveden jer je to teritorija poznata tom psu
  6. Svaki pas može ponovo uveče da se vrati i smesti u ordinaciji
  7. Pozovite nas da proverite da li su kapaciteti već popunjeni

Kontakt ordinacije je 069/120-99-75.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *