dog-typewriter-tie

Kuce su za vas napravile spisak novogodišnjih odluka

Naši najbolji četvoronožni prijatelji „napisali“ su nam odluke kojih bi trebalo da se držimo uvek, ali ako nekada i  posustanemo, tu je Nova godina i nova šansa da odlučimo da budemo bolji. I da to zaista i učinimo.

 

 

Da mogu, evo koje odluke bi nam napisali naši psi:

  1. Svaki put kada uđem u kuću pozdraviću mog psa kako dolikuje – kuce nam se obraduju kao da nas nisu videle mesecima, iako smo napolju bili svega 15 minuta. Pa onda dobijamo poljupce, mahanje repom, veselo lajanje… a mi prečesto samo prođemo pored psa i sednemo za računar ili ispred ekrana. Posvetite svom psu nekoliko minuta kada uđete u dom, mnogo ste mu nedostajali.
  2. Češće ću ga izvoditi u šetnju – zbog posla i mnogo obaveza, priznajte, ponekad psa odvedete napolje svega na nekoliko minuta, jer više vremena nemate. Obećajte sebi da ćete izdvojiti više vremena za šetnju i igru sa psom, jer je boravak napolju za vašeg mezimca dragocen. Tako će potrošiti višak energije i biće srećan.
  3. Više vremena ćemo provoditi u parkovima za pse – u ograđenim parkovima kuce se druže, imaju poligon i mogu da vežbaju i da se razonode. I vama će biti zanimljivo jer ćete upoznavati nove ljude, sklapati nova prijateljstva, a možda i pronaći ljubav 🙂
  4. Organizovaću redovna druženja s prijateljima ili rođacima koji imaju pse – nazovite komšiju, brata, sestru ili prijatelja koji živi blizu i ima psa s kojim vaš pas uživa da se igra. Svi ćete uživati, više i češće ćete se družiti i bićete raspoloženiji – i vi i vaš pas.
  5. Davaću ljubimcu kvalitetniju hranu – bilo da ćete početi da kupujete kvalitetniju hranu za pse, sa neophodnim nutrijentima za njegovo bolje zdravlje, ili ćete povremeno svom psu sami napraviti zdrav i ukusan domaći obrok. Vreme je da se ozbiljno posvetite ishrani svog psa. Ona je vitalna za njegovo zdravlje i dug život. Posavetujte se sa veterinarom koji je pravi balans namirnica i zasucite rukave ili – otvorite džep 🙂
  6. Češće ću mu davati poslastice – na našem tržištu neprekidno se pojavljuju kvalitetne, zdrave i ukusne grickalice koje s vremena na vreme možete davati psu i tako ga obradovati ili nagraditi za to što je najbolji pas na svetu 🙂
  7. Učiću psa novim trikovima – mentalna stimulacija veoma je važna za zdravog i veselog psa. Naučite ga da hvata frizbi, učite ga novim komandama i „trikovima“. Provodićete vreme napolju, pas će učiti nove stvari i zajedno ćete biti fizički aktivniji i zdraviji. Posetite neki agiliti poligon.
  8. Pretplatite se na magazin Pas – jedini magazin za pse u Srbiji u kom ćete u svakom broju pronaći pregršt korisnih saveta veterinara, nutricionista, trenera pasa, a pročitaćete i brojne zanimljivosti i intervjue poznatih. Magazin Pas je najbolji saveznik vlasnika koji brinu o svojim mezimcima.
  9. Vodiću psa na putovanja – kad god možete povedite psa za vikend ili tokom praznika na planinu, jezero, u etno-selo… Razmislite i o tome da ga vodite na letovanje – raspitajte se o dog friendly hotelima i privatnom smeštaju i uživajte zajedno na plaži. Ili na skijanju. Uživaćete 🙂

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *