this-pet-shop-secretly-replaced

Sjajna ideja: U pet šopu prestali da prodaju rasne pse

U velikom broju azila i prihvatilišta za životinje u Brazilu stotine hiljada kuca i maca čekaju dom, jer stanovnici ove zemlje radije kupuju rasne pse. Zbog toga mešanci i mace nikada ne pronađu dom.

 

 

Izvor: The Dodo

Zato je jedna nevladina organizacija rešila da napravi eksperiment i u saradnji sa poznatim pet šopom, umesto rasnih kuca i maca, kupcima ponudi životinje iz prihvatilišta. Naravno, kupci nisu znali da ove kuce i mace zapravo nemaju cenu, odnosno, da se poklanjaju, a ne prodaju.

U videu možemo videti kako posetioci pet šopa prilaze psima i macama, kako se oduševljavaju i zaposlene pitaju koja je cena štenaca, a oni im odgovaraju – „nula, ove kuce i mace se poklanjaju“.

Srećom, gotovo sve životinje kroz nekoliko dana iz radnje su izašle s novim vlasnicima, a zaštitnici životinja nadaju se da će se ova praksa raširiti i u ostalim delovima Brazila kako bi što veći broj napuštenih životinja dobio šansu za novi dom.

Slogan kampanje je „Bolje je spasiti život, nego ga kupiti“, i mi se sa tim potpuno slažemo. Pogledajte kako su na ovu humanu akciju reagovali Brazilci:

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *