Uradi sam: Praznični deserti za vas i vašeg psa

Naše kuce, naravno, ne smeju da jedu slatkiše u kojima mi obilato uživamo tokom praznika, ali to ne znači da ne možete napraviti zdrave poslastice u kojima, bez bojazni, možete zajedno uživati.

 

Foto: Pinterest

Praznici pred nama vreme su za uživanje, pa ako ste prethodnih meseci pazili na liniju, barem tokom nekoliko prazničnih dana možete da se opustite i zasladite. I vaša kuca, naravno 🙂

Svakako, uvek se najpre konsultujte s veterinarom kada uvodite nove namirnice u ishranu vašeg psa. Recepti koje vam predstavljamo u najvećem broju slučajeva potpuno su bezbedni za vašeg psa i neće mu uznemiriti stomak, ali konsultacija je uvek preporučljiva.

Mini tortice s kikiriki puterom

Namirnice: četvrtina šolje rendane šargarepe, dva jaja, polovina šolje sosa od jabuka (džema bez šećera), tri supene kašike putera od kikirikija, pola supene kašike praška za pecivo, ¾ šolje brašna.

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ručnim mikserom umutite brašno, prašak za pecivo, šargarepu, sos od jabuka, jaja i puter od kikirikija dok se smesa ne izjednači. Oblikujte okrugle tortice (nalik na krofne) i pecite 25 do 30 minuta. Ostavite ih da se ohlade. Za glazuru, umešajte light jogurt i malo putera od kikirikija.

Kolačići s bundevom

Namirnice: šolja ili činijica pirea od bundeve, jedno jaje, polovina maslaca, dve kašičice cimeta, kašika praška za pecivo, šolja ili činijica brašna, 200 grama neutralnog sira (sremski bez soli ili maskarpone), dve kašike meda, dve kašike light jogurta, tri kašike kokosovog brašna.

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji umešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. U drugoj činiji umešajte maslac, bundevu i jaje dok ne dobijete kremastu masu. Potom, pomešajte sa suvim sastojcima iz prve činije. Formirajte kolačiće u željene oblike i pecite od 15 do 20 minuta. Za preliv, umešajte krem sir, med i jogurt dok se smesa ne sjedini. Dodajte potom kokosovo brašno, kašiku po kašiku, uz neprekidno mešanje. Za dekorisanje koristite kesu za fil.

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *