Pas i mačka spaseni iz najprljavijeg stana na svetu (FOTO)

Mešanac pit bula i doge, jednogodišnji Redži i mačak Silvester star dve godine spaseni su pre nekoliko dana iz stana prepunog smeća, fekalija i najrazličitijeg otpada. Nesrećne životinje u ovim nehumanim uslovima živele su mesecima, a njihov vlasnik završio je u zatvoru.

 

Izvor: The dodo

Iako su komšije nekoliko puta pozivale policiju kako bi spasili životinje i neodgovornog vlasnika stavili iza rešetaka, njujorška policija ostala je gluva na njihove pozive. Zato je grupa zaposlenih u jednoj organizaciji za zaštitu životinja reagovala na prvi poziv, prijavila vlasnika i spasila životinje.

  • Morali smo da nosimo maske, bilo nam je muka koliko je stan smrdeo i šta smo u njemu zatekli – rekli su američkim medijima. – Jadni Redži i Silvester živeli su mesecima u takvim nehumanim uslovima. To je najprljaviji stan na svetu. Komšije su nam rekle da su često čule kako vlasnik tuče psa.

I pas i mačka bili su u ozbiljno lošem zdravstvenom stanju. Neuhranjeni, dehidrirani, depresivni… Čim su odvedeni u najbližu veterinarsku kliniku data im je infuzija, i nakon nekoliko dana počeli su da se oporavljaju i da jedu.

Uprkos traumama i zapostavljanju, obožavaju ljude i zaštitnici životinja sigurni su da će biti najdivniji kućni ljubimci. Takođe, plan je da Redži i Silvester budu zajedno udomljeni jer se obožavaju! Tokom terapije su bili azdvojeni nekoliko dana, ali kada su ih veterinari i osoblje spojili, Redži je neprekidno lizao svog druga mačka.

Trenutno se nalaze u hraniteljskom domu i čekaju nove vlasnike koji će ih voleti, paziti i maziti. Nikada ne okrećite glavu! Prijavite nasilje nad životinjama i pomozite im da imaju život kakav zaslužuju.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *